Havada dev birleşme

Güncelleme Tarihi:

Havada dev birleşme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 10:39

ABD'de, havayolu taşımacılığının iki devi, Delta Havayolları ile Nortwest havayolları birleşme kararı aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Birleşme kararının alınmasının ardından, Delta Havayolları adıyla hizmet verecek yeni şirket, dünyanın en büyük hava taşımacılık kuruluşu unvanının elde edecek.

Delta Havayolları, Nortwest için 3.63 milyar dolar ödeyecek. Birleşme ile yeni şirketin gelirlerinde ve tasarruflarında 1 milyar dolarlık iyileşme yaşanacağı tahmin ediliyor.  

Uzun yıllardan beri sıkı bir şekilde devam eden pazarlığın ardından, iki dev havayolu şirketinin birleşme kararı aldığını açıklamasının ardından, konuyla ilgili görüşlerini belirten hava taşımacılığı sektörü uzmanları , "Bu gelişme sonrası havacılık sektöründe yeni gelişmelere gebe. Hava taşımacılığı sektöründeki diğer firmalar, yeni Delta Havayollarının gücüyle rekabet edebilmek her türlü çareye başvurmak durumundadır. Bu yüzden bazı havayolları şirketleri yeni birleşmelere gidecektir" şeklinde yorumlandılar.

800 UÇAK, 80 BİN PERSONEL

Birleşmeyle hizmete geçecek yeni Delta Hava Yolları, ABD, Avrupa ve Asya’daki 67 ayrı ülkedeki 390 ayrı havaalanına, filosundaki toplam 800 uçak ve 80 Bin personeli ile hizmet verecek. Yeni Delta Havayolları’nın yıllık toplam cirosunun ise 35 Milyar Amerikan Dolarını aşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Uzmanlar, havacılık sektörünün iki dev firmasının birleşmesinin ardından, iki firmanın daha önce rekabet ettikleri hatlarda rekabetin kalkıp tekele yol açacağı için bilet fiyatlarında büyük artış olacağı görüşünde birleştiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!