Hastane yarışı futbola yansıdı, taraftara ücretsiz bakım göründü

Güncelleme Tarihi:

Hastane yarışı futbola yansıdı, taraftara ücretsiz bakım göründü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2010 00:00

Turkcell Süper Lig’de sağlık sektörünün futboldaki rekabeti kızıştı. Acıbadem ve Medical Park’ın başını çektiği rekabette Anadolu kulüplerinin sağlık sponsorları da yeni çalışmalara başladı. 18 takımın bulunduğu ligde 8 özel hastane futbolculara sağlık hizmeti sunarken, bu alandaki rekabet taraftarları da kavradı.

TURKCELL Süper Lig’in başlamasına kısa bir süre kala 18 takım sağlık sponsorlarını belirledi. Sağlık sponsorluğu alanında son atağı Medical Park yaparken 18 takıma 8 farklı hastane sağlık alanında sponsor oldu. Ligin başlamasına kısa bir süre kala sağlık alanında yaşanan rekabet taraftara da yaradı. Medical Park yeni sezonda Türk Telekom Arena’daki maçlarda yaralanan taraftarı ücretsiz tedavi edeceğini açıkladı.

Anadolu takımları

Turkcell Süper Lig’de 2 hastane markası öne çıkarken, Anadolu kulüpleri de kendi bulundukları şehirlerin özel sağlık kuruluşlarından yararlanıyor. İstanbul kulüplerine Acıbadem ve Medical Park hastaneleri sağlık hizmeti verirken, Ankara ekipleri Medicana International hastanesinin sponsorluğuyla bu alandaki boşluğu dolduruyor. Manisaspor’un sağlık sponsoru 8 Eylül Hastanesi olurken, Özel Büyükşehir Hastanesi Konyaspor’un sağlık sponsorluğunu yapıyor.

Taraftar öne çıktı

Galatasaray ve Trabzonspor’un sağlık sponsoru olduktan sonra hastanenin ismini Antalyaspor’a ekleyen Medical Park, sadece futbolcuyu değil taraftarı da tedavi edecek. Medical Park Hastaneler Grubu, Türk Telekom Arena’da maç izleyecek 50 bin kişiye sağlık sigortası benzeri bir garanti sunuyor. Yeni sezonun 2’nci yarısında maçlarını Türk Telekom Arena’da oynaması beklenen Galatasaray’ın maçlarında, taraftarların bir sağlık sorunu yaşaması durumunda seyirci ücretsiz tedavi edilecek.

10 milyon dolar

Yeni sezonda spor endüstrisine 10 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıklayan Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, bu konuda şu bilgileri verdi: “Sporda sağlık sektörünün önemli yatırımlara imza atmaya başladık. Yeni ve modern stadyumlarda sağlık hizmetleri önemli bir konuma geldi. Biz de Türk Telekom Arena gibi yeni bir stadyumda sağlık hizmeti sunacağız. Burada maça gelen rakip takım taraftarları hakemler ve yöneticiler dahil olmak üzere herkes maç esnasındaki yaralanmalarda hastanelerimizde ücretsiz tedavi edilecek. Yeni stadyumda kurulacak sağlık odalarında 30 personelimiz görev yapacak.”

Futbolcuyu ‘şok’layıp yorgunluk attırma planı

FUTBOLCU sağlığı için yeni yatırımlar planladıklarını anlatan Muharrem Usta, “Galatasaray için yeni bir teknolojiyi Türkiye’ye getirmeye çalışıyoruz. Bu sistem adeta futbolcuyu ‘şok’luyor. Futbolcuyu maç sonrası eksi 40 dereceyi görebilen bir kabine sokuyorsunuz. Bu kabinlerde soğuk eksi 5 derecelerle artarak, futbolcunun yorgunluğunu alacak bir teknoloji uygulanıyor” diye konuştu.

Ankara takımlarının sponsoru

İNSAN sağlığı ve toplumsal etkileri sebebiyle spor ve sağlığın birlikte olması gerektiğini dile getiren Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, şöyle konuştu: “Bu nedenle özel sağlık sektöründe birçok kurum sporcu sağlığına gösterilen özenle marka bilinirliğimizi yaygınlaştırıcı çalışmalara sponsor olmaya gayret ediyoruz. Medicana Sağlık Grubu olarak biz de yatırımlarımızın bulunduğu lokasyonlarda birçok spor organizasyonuna destek veriyoruz. Sporun özellikle futbolun ülkemizde yaygın bir şekilde takip edilmesi özel sağlık sektörünün bu alanda sponsorluğu daha fazla önemsemesine neden oluyor. Medicana Sağlık Grubu olarak Ankaragücü, Gençlerbirliği futbol takımlarına sponsorluğumuz bulunuyoruz.”

25 bin yabancı hasta geliyor

SAĞLIK turizminde Türkiye’ye 25 bin yabancı hastanın geldiğini anlatan Muharrem Usta, şu bilgileri verdi: “Bugün Türkiye’deki özel hastanelere yılda 25 bin hasta geliyor. Kişi başı ortalama 10 bin dolar harcanıyor. Bununla birlikte her hasta yanında ortalama 2 kişi getiriyor. Bu Türkiye’nin turizmi açısından önemli bir fırsat.”

Voleybolda Avrupa şampiyonu olacağız

ACIBADEM olarak sadece futbola değil bir çok spor dalında önemli kulüplere sponsorluk hizmeti verdiklerinin altını çizen Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı ile Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline kadar yükseldik. Şimdi önümüzdeki sezon için dünya karamsı gibi bir kadro oluşturduk. Bu sezon kupayı mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Milli Takımlar Acıbadem’de

TURKCELL Süper Lig’de 5 takımın sağlık sponsorluğunu yapan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de sağlık sponsorluğu alanında ilk çalışmaları biz başlattık. Bugün Süper Lig takımlarından 5 ekibin sponsorluğunu yapıyoruz. Aynı zamanda Milli Futbol Takımı ve Milli Basketbol Takımı’nın da sağlık alanında sponsorluğunu yapıyoruz. Yeni yatırımlarımız arasında planladığımız hastanemizde sporcu hastalığına yönelik bir merkez oluşturuyoruz. Burada spor konusunda uzman doktorlar olacak. Bu merkez çok önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!