Halterciye var, mucite niye yok

Güncelleme Tarihi:

Halterciye var, mucite niye yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 00:00

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de verilen ödüllere isyan ederek, “Olimpiyatlar başarılı olan bir halterciye 2 bin Cumhuriyet Altını veriyoruz. Bu sporda. Peki bilimde ne oluyor? 10 bin lira, 20 bin lira. Neye önem vermemiz gerektiğini gözden geçirmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, spor olimpiyatlarında başarılı olan bir halterciye 2 bin Cumhuriyet Altını ödül verildiğini belirterek, “Bu sporda. Peki bilimde ne oluyor? 10 bin lira, 20 bin lira. Halterde şampiyon olan kardeşimizin toplumun geleceğine etkisi ile bilim olimpiyatlarında başarılı olan arkadaşımızın bu toplumun geleceğine etkisi aynı değil. Onun için neye önem vermemiz gerektiğini yeniden gözden geçirmemiz lazım” dedi.

SADECE AFERİN YETMEZ

20.Ulusal Bilim Olimpiyatları, 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları’nın şampiyonları ile 2012 Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya kazandıran öğrencilere madalyaları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Bilim olimpiyatlarında başarılar elde eden öğrencilerin herkesçe daha fazla takdir edilmesi gerektiğini dile getiren Ergün, “Onların bu marifetini yeterince dile getirmemiz lazım. Tabi bu sadece ‘Aferin, iyi yaptınız’ değil, daha somut şeylerin de olması gerekir” dedi. Bu nedenle, bilim olimpiyatlarında başarılı olan gençlerin, en az spor olimpiyatlarında başarılı olanlar kadar gündemde olmasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Nasıl ki spor olimpiyatlarında başarılı olanlar göğsümüzü kabartıyorlarsa, bu gençlerimizin de başarıları toplumda aynı karşılığı görmelidir. Fiziki gücünü veya teknik başarısını ortaya koyan bir gencimiz gibi zihinsel gücünü ortaya koyan, başarısını ortaya koyan bir gencimizin başarısı da aynı derecede, hatta daha fazla önem taşımaktadır.”

Haberin Devamı

Jobs, Suriye’de doğsa öldürülürdü

Ergün, gelişmiş ülkelerde daha fazla bilim insanının ve teknoloji firmalarının çıkmasının, o ülkelerin o insanlara gereken ortamı sunmuş olmasından kaynaklandığını belirterek “Steve Jobs’un babası Suriyeli idi. ABD’de doğmuş, araba garajında teknoloji işleriyle haşır neşir olmuş, üniversiteyi bile bitirmemiş. Steve Jobs, Suriye’de doğsaydı Steve Jobs olur muydu? Muhtemelen kan dökücülerin, cinayetlerine maruz kalırdı, bir sürü kabiliyetlerin maruz kaldığı gibi” dedi.

İŞTE SPORCULAR İÇİN UYGULANAN ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!