Güncelleme Tarihi:
Sütaş’ın hem teknolojik donanım hem de tecrübe anlamında yurtdışına açılma zamanının geldiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: “Makedonya’da almak istediğimiz fabrika için henüz son aşamaya gelinmiş değil. O tesisle ilgili başka grupların alacak verecek işleri var. Bu yüzden iş biraz yavaş gidiyor. Makedonya olmasa başka bir ülkede mutlaka yatırım yapacağız. Yurtdışına açılmak için hazırız.”
2 yılda Aksaray fabrikasına 118.5 milyon dolarlık ek yatırım yaptıklarını ifade eden Yılmaz, hükümetin ‘okullarda bedava süt’ projesiyle ilgili görüşlerini de şöyle özetledi: “Süt üreticisi şirketlerin, bu eğitim öğretim dönemine yetecek üretim kapasitesi var.
Ancak bu iş bir iki şirketin süt üretip, dağıtmasıyla olacak iş değil. Bütün sektörün omuz omuza vermesi gerekiyor. Büyük üretim kapasitesi gerektirecek bir iş. Okul sütü projesi tüm Türkiye’ye yayıldığında gerekirse şirketler bunun için yatırım yapmak durumda kalabilir. Biz de bu konuda gerektiği takdirde yatırıma hazırız. Sektör, bu işin altından kalkabilir.”
Enerji faturasını yüzde 50 indirdi
MUHARREM Yılmaz, sütçülük merkezlerinde, temiz su, organik gübre ve biyogaz elde ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Şu anda doğalgaz ihtiyacımızın yüzde 15’ini biyogazdan karşılıyoruz.Gübreden elde edilen biyogazı elektriğe dönüştüren tesiste de saatte 350 kilovat elektrik üretmeye başladık. Bu tesis saatte 400 kilovat ısı enerjisi de üretiyor. Elektrik masraflarını yüzde 50, doğalgaz masraflarının yüzde 20 aşağı indirmiş olacağız. Proje için 14 milyon dolarlık yatırım yaptık.”