Güvenliğe siber kurul

Güncelleme Tarihi:

Güvenliğe siber kurul
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Siber güvenlikle ilgili alınacak önlemleri belirlemek ve bunların uygulanmasını ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın başkanlığında Siber Güvenlik Kurulu kuruldu

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nun, “Ulusal Siber Güvenlik Çalışmalarının Yürütülmesi, Yönetilmesi ve Koordinasyonuna İlişkin Karar”ı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü girdi.

Kararla, kamu kurum ve kuruluşlarınca bilgi teknolojileri üzerinden  sağlanan hizmet, işlem ve veri ile bunların sunumunda yer alan sistemlerin güvenliğinin sağlanmasına ve gizliliğin korunmasına yönelik  tedbirlerin alınması  için gerekli usul  ve esaslar düzenlendi.

MİLLİ ÇÖZÜM GELİŞTİRİLECEK

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşları, ulusal siber güvenliğin sağlanması  amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan  plan, program, usul, esas ve standartlara uyacak. Ulusal siber güvenlik konusunda yapılacak çalışmalar sürecinde, mümkün olan tüm alanlarda milli çözümler geliştirilmesi, yazılım ve donanım  altyapılarında azami ölçüde milli kaynakların kullanılması esas olacak. Ulusal siber güvenlik alanında kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak  çalışmalar için gerekli maddi kaynak planlaması ve kaynak tahsisi öncelikli  olarak yapılacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!