Güncelleme Tarihi:
Güven Özen’in Mart 2012’de kurduğu ve kendi adını da taşıyan “Güven Partisi” Adana polisinin baskınları ile gündeme geliyor. İddiaya göre partinin genel merkez binası olarak görünen yerde kumar oynatılıyor.
Güven Partisi’nin mali denetimini yapan Anayasa Mahkemesi, kararını Raportör Sadettin Ceyhan’ın heyete sunduğu inceleme raporu sonrası aldı.
Partinin genel başkanı Güven Özen AYM Başkanlığı’na 30 Nisan 2014’te, partisinin 2013 yılına ait genel merkez ve il örgütlerinin herhangi bir gelir ve giderinin olmadığını ifade etti.
AYM’nin Güven Partisi ile ilgili aldığı kararda “Parti Genel Merkezi ve il örgütleri faaliyette olduğuna göre, bu teşkilatlara ait en azından yönetim giderlerinin (kira, su, elektrik, telefon, kırtasiye vb.) olması gerekir. Yönetim giderlerinin hesapta görülmemesi kayıt dışı gelir ve gider oluşturulmuş olduğunu göstermektedir” denildi.
AYM kararının devamında, gelir ve giderinin beyan edilmemesi, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik olarak yorumlandı. Kararda, Güven Partisi için yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Karar oy birliği ile alındı.
Partinin üye sayısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sitesinde "0" olarak görünüyor.
5 PARTİ İÇİN DAHA…
AYM’nin, bugünkü Resmi Gazete’de yer alan kararları arasında, Güven Partisi dışında bir dizi parti için daha benzer kararların alındığı anlaşıldı. Mali denetimleri yapılan ve 'şeffaf' olmadıkları gerekçesi ile haklarında suç duyurusunda bulunulması kararı veriler diğer siyasi partiler ise şunlar: Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Ayyıldız Partisi, Gönül Birliği Yeşiller Partisi, Büyük Anadolu Diriliş Hareketi Partisi.