Gurbetçi CEO'lar yarı maaşa razı

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçi CEOlar yarı maaşa razı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 12:45

ABD'deki kriz yurtdışındaki Türk CEO'ları da etkiledi. Yurtdışından Türkiye'ye CV yağarken, yöneticiler yarı maaşa bile çalışmaya razı.

Haberin Devamı

DATA Expert Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunkaya, ABD’de çok üst düzey pozisyonda olup da aldıkları maaşın yarısına Türkiye’de çalışmayı tercih edecek birçok Türk yöneticinin kendilerine CV ile başvurduğunu söyledi.

Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in Merrill Lynch’teki pozisyonu gibi çok üst düzeyde ve uzmanlıkta olan kişilerin CV’lerinin dahi ellerinde bulunduğunu belirten Altunkaya, Akşam'a yaptığı açıklamada, “Sadece 10 günde normal uzmanlıktan üst yöneticilere kadar kişilerin gönderdiği 1500 CV elimize geçti. Türkiye’de de bir kriz var ancak firmalar onların uzmanlıklarından, deneyimlerinden faydalanmak isteyebilir” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR DA ÜMİTSİZ

Genelde finans sektöründe çalışanların gönderdiği CV’lerin arasında Merril Lynch, Lehman Brother gibi şirketlerde çalışıp işsiz kalanların da olduğunu belirten Altunkaya, “Halen bir işte çalışıp geleceğinin belirsiz olduğunu düşünen de başvuruyor. Ekmek yok, iş yok. Orada yapacak bir şeyi kalmamış. Bu yüzden daha farklı koşullara razı olup burada çalışmayı tercih ediyorlar. Orada çok üst düzey bir yönetici yılda 400 bin dolar civarında kazanıyor. Tabii bu rakamı o ülkenin şartlarıyla değerlendirmek gerekir. Ancak Türkiye’de en üst düzey yöneticiler 200 bin dolar alıyor. Gelmek isteyen bu rakama ve buranın koşullarına razı” dedi. Hepsine birden iş bulunamayacağına da dikkat çeken Altunkaya, yurtdışı deneyiminin, kalifiyeliğin çok üst düzey yöneticiler için avantaj olacağını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!