Gram altın rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Gram altın rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 07:00

Altın fiyatları, ABD’den gelen zayıf verilerle birlikte 12 ayın zirvesine tırmandı. Fed’den gelen para politikasının gevşetilebileceğine dair sinyallerin etkisiyle de yükselen spot altında öğle saatteri itibarıyla ons başına 2.027 dolar seviyesi görüldü.

Haberin Devamı

Dolar endeksi iki ayın en düşük seviyesinde seyrederken analistler, altının yukarı yönlü seyrinin devam edeceğini belirtti. Ons altındaki tırmanış gram altına da yansıdı, gram altın 1.252 liranın üzerini görerek rekor kırdı. 

ARTIŞI NE ETKİLEDİ?

Söz konusu zayıf veriler, ABD’de açık iş sayısına ilişkin olurken; açık iş sayısının 2021’den beri ilk kez 10 milyonun altına gerilediği kaydedildi. Veriye ilişkin beklentiler ise 10 milyon seviyesinin üstünde kalmasına yönelikti. Analistler açıklanan verinin ABD’deki resesyon endişelerini artırabileceğini belirtiyor. Dolarda görülen güç kaybı, dolar/TL’yi de etkiledi ve parite 19.25’e yükseldi. Son haftalardaki bankacılık krizi ve gittikçe ısınan jeopolitik gündemin de altındaki yükselişi desteklediği ifade ediliyor. Altının yanı sıra gümüşte de hareketlilik kaydedildi. Salı günü ons başına 25 doların görüldüğü gümüşte bir gün içinde yükseliş yaklaşık 1 dolara ulaştı.

Haberin Devamı

Altının Fed’in parasal gevşemeye yeşil ışık yakabileceğini gösteren tablonun yanı sıra hafta başında OPEC+’dan gelen karardan de etkilendiği kaydedildi.

 

BAKMADAN GEÇME!