Gram altı altın piyasadan kalkıyor mu? İşte son durum

Güncelleme Tarihi:

Gram altı altın piyasadan kalkıyor mu İşte son durum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 12:38

Altın basımlarına ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı genelge yayımladı. Genelgeye göre bundan sonra en düşük altın basımı 1 gram olarak belirlendi. Piyasada ise 0,05 gramdan başlayıp farklı gramajlara kadar altın satışı devam ediyor. 1 gramın altında elinde altını olanlar istedikleri gibi altınlarını satabilir ya da tasarruf etmeyi sürdürebilirler.

Haberin Devamı

Altın rafinerileri bundan sonra asgari olarak 1 gram altın üretebilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre 0,5 gram olan altın basma yetkisi rafineriler için 1 gram olarak değiştirildi.

Vatandaşlar ise ellerindeki 1 gram altında bulunan altınlar için endişelenmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması sadece altın rafinerilerini ilgilendiriyor. Başka bir deyişle sadece altın rafinerileri bundan sonra 1 gramın altında altın üretimi yapamayacak.

VATANDAŞIN ELİNDEKİ 1 GRAMIN ALTINDAKİ ALTINLARIN SATILIYOR, ALINIYOR, TASARRUF EDİLİYOR, DEĞERİ DE KAYBOLMUYOR

Elinde 1 gramın altında altını olanların endişelenmesine gerek olmadığı gibi 1 gram altındaki altınlarını istedikleri gibi tasarruf edip, istedikleri kuyumcuda da değerinde bozdurabilecek ya da satın alabilecek.

Haberin Devamı

SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

Şu anda mevcutta kuyumcularda, e-ticaret sitelerinde 1 gramın altındaki altınların satışı ve piyasadaki hakimiyetleri devam ediyor.

Gram altındaki altınlar 0,05 gram, 0,10 gram, 0,25 gram, 0,50 gram şeklinde rafinerilerce basılmış halde satılıyor.

GENELDE HEDİYE OLARAK VERİLİYOR

Gram altındaki altınlar genelde bebeği olan ailelere hediye olarak veriliyor. Bazı vatandaşlar ise tasarruf etmek için kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!