Göreviniz imaj!

Güncelleme Tarihi:

Göreviniz imaj
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 22:12

Başbakan Binali Yıldırım ve ekonomi kurmayları cuma gecesi iş dünyasının bazı temsilcileriyle 5 saati aşan sürpriz bir görüşme yaptı. Toplantıda Başbakan Yıldırım’ın iş dünyasından Türkiye’nin yurtdışındaki imajı için destek isteyerek, “Biz anlatmaya çalışsak da taraflı, yanlı zannediyorlar. Bu yüzden sizin çabanız daha inandırıcı olur. Her ortamda anlatın” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bazı iş dünyası temsilcileriyle cuma gecesi Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Hürriyet’in edindiği bilgilere göre farklı sektörlerden yer alan iş insanları kendi sorunlarını anlatırken, kur ve HDP’li milletvekillerinin tutuklanması da gündeme geldi. Cuma günü gece yarısına kadar süren, 5 saati aşan toplantıda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş da hazır bulundu.

BAŞBAKAN YILDIRIM 20.00’DE KATILDI

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 45 işadamının katıldığı toplantının amacının, iş dünyası ile güncel ekonomik konuları istişare etmek, katılımcıların görüş ve önerilerini almak olduğu belirtildi. İş dünyası temsilcilerine bir gün önceden haber verilen toplantının başında yaklaşık 19.00 gibi Ekonomi Bakanı Zeybekci bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda güncel ekonomik görünüm, Ekonomi Bakanlığı’nın mal ve hizmet ihracatına yönelik yeni destek paketi ve yatırım teşviklerine yeni bir boyut getiren proje bazlı destek sistemi kapsamlı bir şekilde katılımcılarla paylaşıldı. Başbakan Yıldırım, toplantıya saat 20.00’da katıldı. Sunum sonrasında farklı sektörlere mensup iş dünyası temsilcileri ile 65. hükümet programının öncelikleri arasında yer alan özel sektör eliyle sürdürülebilir büyüme, yüksek teknoloji içerikli ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dönük yatırımların artırılması, istihdam artırıcı önlemlerin yanı sıra sanayi, üretim ve ihracata dayalı büyüme modelini geliştirmek adına karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım’ın 2017 yılında her şeyin daha iyi olacağını aktardığı toplantıya ilişkin edindiğimiz bilgilere iş dünyası temsilcileri Yıldırım’a HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasını sordu. Yıldırım’ın yanıtı ise “Nasıl Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli ifadeye gittiyse onların da gitmeleri gerekiyordu. Gitmedikleri için bunlar yaşandı” oldu. Diğer bir kritik soru ve iş dünyasının şikâyeti ise kurdaki yükselişti. Yıldırım ve ekonomi kurmayları bu yükselişin global kaynaklı olduğunu söylerken buna karşı bir önlem dile getirilmedi. Edinilen bilgiye göre Yıldırım’ın da iş insanlarından önemli bir talebi oldu. Yıldırım, Türkiye’nin yurtdışındaki imajı ile ilgili iş dünyasına görev düştüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Biz anlatmaya çalışsak da taraflı, yanlı zannediyorlar. Bu yüzden sizin çabanız daha inandırıcı olur. Mümkün olduğu her ortamda Türkiye’yi anlatın. Türkiye’nin imajını yükseltmek için sizden destek bekliyoruz.”

Haberin Devamı

KİMYASAL GÜBRE İŞİNDEN ÇIKACAĞIZ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Tarım Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ve Gübretaş’ın gübreyi yüzde 23 ucuzlattıklarını söyleyerek, “Şimdi başka bir şey daha yapıyor Tarım Bakanlığı. Kimyasal gübrenin verimi, faydası oluyor ama  maalesef toprağı da çoraklaştırıyor. Onun için biyolojik gübreye yöneliyoruz. Kimyasal, fosfat, nitrat, amonyum gibi patlayıcı... Alçak terör örgütleri bunu çiftçi gibi alıyorlar terörist olarak insanların üzerine bomba yapıp sürüyorlar. Onun için yavaş yavaş bu kimyasal gübre işinden çıkacağız” dedi.

Erzincan Tavuk Kombinası açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde, tesisin Ankara’nın doğusundaki beyaz et kesiminde tek ve en büyük kombina olduğunu belirtti. Yıldırım, genç çiftçilere sığır ve koyun dağıtım törenini de gerçekleştireceklerini belirterek, hayvanların Bakanlık tarafından genç yetiştiricilere hibe olarak dağıtıldığını bildirdi. Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinasının yıllık kapasitesinin 10 milyon ton olduğunu ifade eden Yıldırım, daha önce aynı yerde bulunan özel sektöre ait kesimhanenin iflas ettiğini anımsatarak, bunun yerine, bölgedeki tüm tavuk yetiştiricilerine hizmet etmek üzere daha modern bir tesisi kazandırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tesisin tam olarak çalışmaya başladığında en az 500 bin tavuk kesimi yapılabileceğine, böylece Erzincan içinde 200’den fazla tavuk çiftliğinin faaliyet göstereceğine dikkati çeken Yıldırım, 100’ün üzerinde kişinin de istihdam edileceğinin altını çizdi.

MAZOT DESTEĞİ BAŞLIYOR

Türkiye’de hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, tarım ve hayvancılık sektörüne çok önem verdiklerini anlatan Yıldırım, şunları  kaydetti: “Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz destek tam 90 milyar lira, yanlış duymadınız 90 katrilyon, helali hoş olsun. Bu ülke, bu millet, siz hemşehrilerimiz daha fazlasını hak ediyorsunuz çünkü siz 15 Temmuz gecesi alçaklara geçit vermediniz.” Yıldırım, 2018 desteklerinden itibaren mazotta anlamlı bir indirim yapacaklarını belirterek, “Tarla sürüyorsun bir depo mazot gitti. Mazotun yarısı sizden, yarısı bizden. Deponun yarı fiyatını devlet karşılayacak. Öyle bol keseden ‘mazotu 1 lira, 50 kuruş yapacağım’ diyenlere bakmayın. Onlar hayal tacirliği yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

 DAHA SIK YAPILACAK

BU toplantıların kurumsal kimlik kazanacağı ve diğer sektör temsilcileriyle de sık sık yapılacağının altını çizen Başbakan Yıldırım, ilk defa 2004 yılında fikrini oluşturduğu İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Tüneli’nin (Avrasya Tüneli) 20 Aralık’ta yapılması planlanan açılışına iş dünyası temsilcilerini davet ederek, toplantıyı sonlandırdı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Şölen Çikolata Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü Anar Mammadov, LC Waikiki ve Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cengiz, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, Oyak Holding Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Uçak Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oktan, Yakupoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, Nevzat İlaç Genel Müdürü Ali Toker, Pergamon Status Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şenkaya, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Durmazlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Durmaz, Sarkuysan Bakır Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı, Tosyalı Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Çolakoğlu Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tevfik Çolakoğlu, Diler Dış Ticaret CEO’su İbrahim Pektaş, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Altınay Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Bıçakçılar Tıbbi Cihaz AŞ Genel Müdürü Sadrettin Dai, Adik Tersanesi’nden Muharrem Faruk Ürkmez, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, eski Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, BİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş, Türkiye Gemi İnşaat Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Samsun Yurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı
Zafer Aral. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!