Güncelleme Tarihi:
"MALZEME ÜCRETİNİ CEBİMİZDEN KARŞILIYORUZ"
Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Süleyman Coşkun, gittikleri yerlerde neşeyle karşılandıklarını ve hastaların tedavisinden sonra mutluluk duyduklarını söyledi. Engellilerin ve yoksul çocukların dişlerini fırçalamayı bilmediklerini belirten Coşkun, " Yıllık masraflarımız 50 bin lira. Üyelerimizden paralar topluyoruz ancak şuana kadar derneğimizin kasasında yalnız bin lira bulunmakta. Gittiğimiz yerlerde giderlerimizi eksiksiz karşılayan belediyeler ve kaymakamlıklar bulunuyor. Ancak karşılayamayanlar da bulunuyor. Malzemelerin ücretlerini cebimizden karşılıyoruz" dedi.
ULUDERE'DEN KIBRIS'A ENGELLİ ÇOCUKLARA ULAŞIYORLAR
Yol ve yemek maliyetinin de ceplerinden karşılamak zorunda kaldığı zamanların olduğunu söyleyen Coşkun,"50 bin lira giderin yarısına yakını cebimizden çıkıyor. Senede 10 yere gidiyoruz. Sponsorumuz olsa Türkiye'de tedavi olamayan tek bir engelli ve yoksul çocuk bırakmayız. Uludere'den, Kıbrıs'a, Batman'dan Sırbistan Novi Pazar'a kadar pek çok yere gittik. Davet edildiğimiz ve bizlere ihtiyaç duyulan her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz.İhtiyacı olan belde olduğunu duyduğumuzda imkanımızın yettiği şekilde gidiyoruz. 50 bin lira yıllık giderimizi toplamada zorluk çekiyoruz. Büyük bir şirket için bunlar para değil. Gider olarak bile gösterilebilir. Bu sene banka hesabımız üstünden bin liralık bağış parası topladık. İlgisizlik bizleri çok üzüyor" diye konuştu.
"GEZİCİ POLİKLİNİĞİ OLUŞTURDUK"
Derneğin kurucusu ve başkan yardımcısı Prof. Dr Ertuğrul Sabah ise "Bizler yalnızca örnek çalışmalarla, bu tür uygulamaların belirli bir yöntem içerisinde, yapılabileceğini, gönüllü diş hekimi meslektaşlarımızın ülkemizin her köşesinde kutsal amaçlarla bir araya gelebileceğini göstermeyi hedefliyoruz. Bu konuda da yeterli alt yapıya, bilgi, deneyim ve görgüye ulaştığımız düşüncesindeyiz. Diş hekimlerinin imeceyle bir araya getirdikleri, alet ve sarf malzemeleriyle, yedi adet tedavi ve altı adet eğitim birimli gezici diş hekimliği (sahra) polikliniğini oluşturduk" diye konuştu.
Prof. Dr. Ertuğrul Sabah (solda)
DESTEKLERLE YARDIMLARIMIZI ARTIRIRIZ
Bu gene kadar gerekli ilgiyi görmediklerini belirten Sabah, "Sağlık Bakanlığı çalışmalarımıza engel de olmuyor destek de. Sağlık Bakanlığı sivil toplum örgütü olan derneğimizle çalışmaktan çekinmese, her şey daha iyi gelişir ve çoğunluğu engelli olan çocuklarımız bir an önce tedavi edilir. Eğer bir şekilde sponsorlara ulaşabilirsek, adımızı ve yaptığımız işleri her yere duyurabiliriz. www.egedishekder.com adresinden bizlerle iletişime geçip destekleme imkanınız bulunuyor" diye konuştu.
NASIL ÇALIŞIYORLAR?
Selçuklu ve Osmanlı vakıf geleneğine uygun olma amacıyla bir araya gelen diş hekimleri, özellikle zihinsel engellileri tedavi etmenin çok zor olduğunu ancak her güçlüğü aştıklarını belirttiler. Dernek üyeleri, ülke çocuklarının ağız diş sağlığı eğitimi ve geciktirilemez tedavilerini gerçekleştirmenin temel amaçları olduğunu vurguluyor. Okullardaki alan çalışmalarına 18 – 20 kişilik bir takımla giden dernek, diş hekimleri, doktora öğrencileri, stajyer diş hekimleri, hemşireler, teknisyen ve yardımcı hizmetliden meydana geliyor. Dernek üyeleri çocukları tedavi ederken herhangi bir karşılık beklemiyor.