Gold Bilgisayar için iflas kararı

Güncelleme Tarihi:

Gold Bilgisayar için iflas kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2019 08:30

Bünyesinde Gold Bilgisayar, GSA Saat ve Hizlial.com gibi şirketlerin olduğu Gold Grubu’nun 4 şirketi için mahkeme iflas kararı verdi. Gold Grubu şirketleri için 3 yıl önce iflas erteleme talep edilmişti. Mahkeme dün görülen davada, şirketlerin kurtarılamayacağına hükmederek iflas kararı verdi.

Haberin Devamı

TEMELİ 30 yıl kadar Ömer ve Önder Dinç kardeşler tarafından atılan Gold Grubu bünyesinde 1000’e yakın kişi çalışıyordu. Türkiye genelinde 60 kadar Gold mağazası bulunuyordu. Gruba bağlı Gold Teknoloji Marketleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Metro Elektronik Dış. Tic. AŞ, GSA Saat ve Aksesuar Ticaret Limited Şti ile Trend Mağazacılık İnternet Hizmetleri Kuyumculuk ve Dış Tic. A.Ş. (hızlıal.com) için Ocak 2016’da iflas erteleme talep edildi.

DAVASI 3 YIL SÜRDÜ
Mahkeme tedbir kararı vererek şirketleri hacizlere karşı korumaya aldı. Şirketler için talep edilen iflas erteleme kararı için ise yargılama üç yıl kadar sürdü. İstanbul Anadolu 4. Asliye Tic. Mahkemesinde 13’üncüsü dün görülen duruşmaya davacı ve davalı şirket avukatları katıldı. Dosyaya sunulan bilirkişi raporunda, şirketlerin borca batık olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

SÜREYE İHTİYAÇ VAR
Son savunmaları sorulan davacı avukatları “Davanın başından beri ödenen borç miktarı 100 milyon liraya yakın. Şirket yetkilileri halen ortadalar. İsteyen kendileri ile görüşebilir. Davacılar kötü niyetli değil. Amaçları borçlarını ödemek… Davacı şirketlerin süreye ihtiyacı var” dedi.

MAHKEME ‘İFLAS’ DEDİ
Mahkeme, davacı 4 şirketin de kurtarılamayacaklarına hükmederek iflas kararı verdi. İflasına karar verilen şirketlerin borcunun 300 milyon lirayı aşkın olduğu öğrenildi. Kararla birlikte, şirketlerin tasfiye işlemleri için dosya iflas dairesine gönderilecek. Karara, davacı vekilleri itiraz edebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!