Gölcüklü Connect ABD’de yılın ticari aracı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Gölcüklü Connect ABD’de yılın ticari aracı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 00:00

Amerika otomotiv pazarının kapısını Türk malı araçlara açan, ülkemizin otomotivin ana vatanına ihraç ettiği ilk araç olan Transit Connect, ABD’de 2010 Yılının Ticari Aracı seçildi.

Haberin Devamı

Geliştirme çalışmaları ağırlıklı Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ve üretimi Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasında gerçekleştirilen Transit Connect’in ödülünü dün kapılarını açan Detroit fuarında Ford Motor Amerika Başkanı Mark Fields aldı.
2009 yılı içinde Amerika’nın en prestijli ödüllerinden olan Detroit News, Popular Mechanics Dergisi ve Kelly Blue Book Yılın aracı ödüllerini alan Transit Connect, son olarak Truck Trend dergisi ve 50 Amerikalı gazetecinin juri üyeliğini yaptığı Kuzey Amerika’da Yılın Ticari Aracı (North American Truck of the Year) ödülü için 3 finalist arasına kalmıştı.  Üretilmeye başlandığı yıldan itibaren Türkiye ve Avrupa’da “Van of The Year” başta olmak üzere pek çok ödül kazanan Transit Connect, bu yıl Mayıs ayında ülkemizden otomotivin ana vatanı Kuzey Amerika pazarına ihraç edilen ilk araç olma başarısını da gösterdi. Transit Connect’in başarıları ile gurur kaynağı olduğunu dile getiren Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, “Tek vücutta birleştirdiği sağlamlık, teknoloji, konfor ve güvenliğin yanı sıra, rekabetçi kullanım maliyeti avantajıyla da Amerika pazarında büyük ilgi gören Türk Malı Transit Connect, başarılı bir satış grafiği elde etmenin yanı sıra, prestijli otomotiv ödüllerini de art arda kazanıyor. Bu gururu, Türk otomotiv endüstrisine armağan ediyoruz” dedi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!