Güncelleme Tarihi:
İşbirliği kapsamında girişimci ve girişimlerin finansal ve teknolojik ihtiyaçlarına en uygun çözümler sağlanacak. BUMED ayrıca, bu yıl sonuna kadar en az 50 milyon TL’lik bir ‘Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ da kuracak. BUBA’nın tanıtmı için düzenlenen toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Üniversitemizin kurucusu girişimciydi. Mezunlarımızın büyük bölümü de girişimci oluyor. Eğitim kalitemizle dünyanın önde gelen üniversiteleri arasındayız” dedi. Vodafone Türkiye Genel Müdürü Gökhan Öğüt ise, 2020 yılına gelindiğinde dünyadaki 50 milyar makinenin birbiriyle konuşur olacağını belirterek, “Öyleyse özellikle teknoloji alanında çok fazla girişimciye ihtiyacımı var” diye konuştu. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere de, banka olarak girişimcilere en çok destek veren kurumlar arasında olduklarını belirterek, “Bu proje kapsamında da girişimcilerimizin finansman ihtiyacına en uygun çözümleri sunacağız. ABD’de 258 bin melek yatırımcı şimdiya kadar 23 milyar dolarlık yatırım yapmış. Türkiye’de ise bu konudaki mevzuat bile yeni çıktı” dedi. BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Zihnioğlu ve BUBA Başkanı Timuçin Bilgör de proje kapsamında önümüzdeki dönemde Türkiye’nin başarılı girişimci sayısına önemli katkı sağlayacaklarını vurguladılar.
BUBA nasıl destekleyecek
İŞİ henüz fikir aşamasında olan girişimci adayları veya mevcut kurulu işini büyütmeyi düşünen girişimciler BUBA’ya başvurabilecek.Girişimciye eğitim ve rehberlik sunulacak. Akademik çevreden ve BÜMED mezunlarından mentorlarla birlikte iş planı yapılacak. Sermaye ihtiyacı olan girişimcilere melek yatırımcı, devle desteği, crowd funding, girişim sermayesi ve benzeri finansmanlar sağlanması ve doğuru projelerin doğru yatırımcılarla buluşması sağlanacak.
Girişimciden ücret alınmadan ofis/çalışma alanı ihtiyaları karşılanacak. Ürün ve hizmetin pazarlanmasında çözüm ortakları ile birlikte destek verilecek.