Girişimci üniversiteli yarı finale kaldı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci üniversiteli yarı finale kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 00:00

Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) tarafından tüm dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl Türkiye ayağı Akbank’ın katkılarıyla, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ve Bizz Consulting işbirliğiyle düzenlenen Global Üniversiteli Girişimci Yarışması, geçtiğimiz günlerde ABD’nin New York kentinde yapıldı.

Haberin Devamı

24 YAŞINDAKİ GİRİŞİMCİ

Akbank’ın açıklamasında, Türkiye seçmeleri Akbank’ın katkılarıyla düzenlenen Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nda (Global Student Entreprenuers Award) Türkiye’yi temsil eden girişimcileri Batuhan Yılmaz’ın, yarı finalde büyük performans göstererek jüri üyelerinin beğenisini kazandığı ve 24 yaşındaki girişimcinin, 1 yıllık girişim geçmişine rağmen katılımcılardan da büyük ilgi gördüğü belirtildi.

1’İNCİ ÇIKACAĞIM

2011 yılında kurduğu “BB Arge Medical” adlı şirketiyle Türkiye’yi New York’daki yarışmada temsil eden Batuhan Yılmaz ise 14 jüri üyesinin bulunduğu yarı final değerlendirmesinde 6 jüri üyesinden tam not aldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, “Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’na katılmak ve dünya çapında girişimcilerle yarışmak benim için müthiş bir deneyim oldu. Şirketim ve yeni yaratacağım markalar konusunda hem jüriden hem de katılımcılardan büyük ilgi gördüm. Gelecek yıllarda buradan birinci çıkarabileceğimize inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şampiyon şirket Amerika’dan çıktı

TÜRKİYE’nin yarıştığı ve programın en önemli bölümünü oluşturan üniversite kategorisinde birinciliği “Uptowncheapskate” adlı girişimiyle Amerika’dan Chelsea Sloan kazandı. Üniversiteye devam ederken kendisine ait bir şirketi olan ve onu işleten öğrencilerin katılabildiği Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nda her ülke bir yarışmacıyla temsil ediliyor. Yarışmaya, ABD’den 5, Hindistan gibi büyük ülkeler ise 2 yarışmacı gönderiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!