Girişimci gençlere başarısızlık hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Girişimci gençlere başarısızlık hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 00:00

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenecek ‘g3 Forumu’nda eski banka patronu Erol Aksoy, ‘girişimcilikte başarısızlığın rolünü’ anlatacak.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, forum için geçen yıldan farklı bir metod ve içerik hazırladıklarını söyledi. Başarasızlığın da en az başarı kadar girişimcilik için önemli katkı sağlayadığını kaydeden Sabancı, “O nedenle forum kapsamında bir başarısızlık paneli düzenliyoruz. Panelde ayrıca Alphan Manas ve ben de konuşuyor olacağız. Çünkü bizim de başarılı ve başarısız olduğumuz girişimlerimiz oldu” dedi.

ÖĞRENME VE UYGULAMA

Forumun TOBB ve Gate Türkiye ev sahipliğinde; Vodafone ana desteğinde gerçekleştiğini hatırlatan Sabancı, şöyle konuştu: “Bu yıl genel olarak konferanslarda düzenlenen ve bir ya da birkaç konuşmacının katılımcılara hitap ettiği toplantı metodunun biraz dışına çıkacağız. Geçen yıl 1500 katılımcının katıldığı, son derece başarılı bir forum gerçekleştirdik. Bu yıl bunun önüne geçmek için, farklı bir toplantı metodu benimsedik.”
Foruma katılımın tamamen ücretsiz olduğunu kaydeden Ali Sabancı, toplantı metodunu da şöyle anlattı: “Paneller yerini 3 ayrı bölüme bıraktı. Bunlar öğren-katıl-canlandır (learn-engage-simulate). Finans, hukuk, pazarlama, insan kaynakları, fikrin yatırımcıya sunumu, teşvik ve hibeler, mobil teknolojiler-inovasyon ve sosyal girişimcilik olmak üzere 8 konunun uzmanları 10’ar kişilik masalarda girişimcilere bu konuları anlatacaklar ve onların sorularını cevaplayacaklar. Bu format sayesinde girişimciler her türlü sorularına yanıt bulmanın yanı sıra networking imkânı da bulacaklar.”

Haberin Devamı

Geleceğin gücü girişimciler

TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz, ‘g3 Forumu’nun bu yılki temasının ‘geleceğin gücü girişimciler’ olduğunu söyledi. Gate Türkiye’nin Kurucu Başkanı Selçuk Kiper ise, forumun açılışının bizzat konuklar tarafından gerçekleştirileceğini ve ana konuşmacısının Hüsnü Özyeğin olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!