Gıdada kayıtdışı çok, önlem alınsın

Güncelleme Tarihi:

Gıdada kayıtdışı çok, önlem alınsın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2006 00:00

Catering 2006 Fuarı kapsamında düzenlenen "Gıdada Kayıt Dışı" forumunda, gıda sektörü temsilcileri kayıtdışıyla mücadelede yetersiz kaldığını ve insan sağlığının tehlikede olduğu belirtilerek, acil önlen alınması gerektiğini vurguladılar.

Catering 2006 Fuarı kapsamında düzenlenen etkinliklerde kayıtdışı ile mücadele başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı. "Gıdada Kayıt Dışı" başlıklı foruma katılan bütün konuşmacılar, yetkililerin kayıtdışıyla mücadelede yetersiz kaldıklarının altını çizerek, bu konuda acil önlen alınması yönünde istekte bulunmaları dikkat çekti. Söz konusu foruma ETBİR Başkanı Önder Ünlüer, BEYAZDER Başkanı Demir Kunter, Baklavacılar Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım ve Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz konuşmacı olarak katıldı.

ETDE KÜNYE OLACAK: ETBİR Başkanı Önder Ünlüer, ette kayıtdışının önlenmesi için çalışmalar yapıldığını anlattı. Ünlüer, "ETBİR’in ilk hedefi kayıtdışını önleyip vatandaşa kaliteli et yemesini sağlamak. Bizim sattığımız etlerde çok yakında ürünün künyesi olacak" dedi. BEYAZDER Başkanı Demir Kunter ve Baklavacılar Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım’da Catering 2006 Fuarı’nın kayıtdışıyla mücadelede bir platform olması gerektiğine işaret ettiler. "Yemek Sanayicileri Hangi İletişim Teknolojilerini Kullanmalı" konulu forumun moderatörlüğünü yapan KOBİ Danışmanları Derneği Başkanı Mehmet Önder, Türkiye’nin gelecek dönemlerde rekabete en açık olan sektörlerinin başında tarım, gıda ve hazır yemek sanayinin geldiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!