Güncelleme Tarihi:
Dünya gıda fiyatları, Şubat ayındaki düşüş ile birlikte son 55 aylık dönemin en düşük düzeyine geriledi.
Birleşmiş Mİlletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Fiyatları Endeksi, Şubat ayında yüzde 1.0 düşüşle 179.4 puana geriledi. Böylece, endeksteki yıllık düşüş de yüzde 14.0’ü buldu.
FAO’dan yapılan açıklamada, "Tahıl ve et ve özelikle de şeker fiyatları gerilerken, süt ve bitkisel yağ fiyatları yükseldi" denildi.
FAO Süt ve Et Ürünleri Piyasaları Uzmanı Michael Griffin, küresel gıda fiyatlarının 2010 Temmuz ayından bu yana en düşük düzeye inmesindeki etkenleri arasında güçlü üretim koşulları ve doların güç kazanmasını gösterdi ve bu koşulların devam edeceğinin öngörüldüğünü vurguladı.
Griffin, "Fiyatlardaki gerilemeye bağlı olarak vurgulanması gereken ilk konu üretim artışı tahminlerinin iyi olmasıdır; ayrıca, stoklar da çok güçlü" dedi.