Güncelleme Tarihi:
Bılıkçı, düzenlediği basın toplantısında, kırmızı et sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bılıkçı, Kurban Bayramı için ithalat yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soru üzerine, şu anda canlı
hayvan ithal edildiğini ancak karkas et ithalatı yapılmadığını, kendisinin de böyle bir ihtiyaç olacağını düşünmediğini dile getirdi.
"Gezi Parkı ile ilgili gelişmelerin” bazı şeyleri etkilediğini belirten Bılıkçı, şunları kaydetti:
"Antalya’da otellere et satıyoruz. Bazı otellerde bazı rezervasyon iptalleri olmuş. Otellerden istediğimiz miktarda sipariş gelmediğini görüyoruz.
Basında çıkan haberler, Türkiye’yi yağmalanmış gibi gösteriyor. Bazı turistler de rezervasyonlarını iptal ediyor. Rusya’dan yok ama Almanya ve İngiltere gibi bazı ülkelerden iptaller oldu. Bunlar çok büyük oranlarda değil. Geçen hafta Antalya’daydım, otelcilerle görüşmemizde öğrendim. Onlar da tedirginler. Herhalde toparlanır."
"Çin tuzu ile ilgili düzenleme yapılıyor"
Bılıkçı, Bakanlığın, et ürünlerinde "Çin tuzu" olarak da adlandırılan monosodyum glutamat ile ürünlerin korunmasında kullanılan nitrata yönelik bazı düzenlemeler yaptığını ve bunların temmuz ayında yürürlüğe konulacağını anlattı.
Çin tuzunu ürünlerinden kaldırmaya başladıklarına dikkati çeken Bılıkçı, "Bunu koymazsak hiçbir değişiklik olmuyor" dedi.
Tebliğden sonra “et ürünü” adı altında sucuk görünümlü üretimler yapıldığına işaret eden Bılıkçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu ürünleri üretenlere ceza kestiğini ve bunların satıştan kaldırıldığını bildirdi.
Kırmızı ve beyaz et karışımlı ürünlerin yasaklaması nedeniyle üreticilerin ellerinde kalan ürünlere ilişkin bir soruyu yanıtlayan Bılıkçı, bu ürünlerin imha edildiğini kaydetti.