Gezi bizi tüm dünyaya açtı

Güncelleme Tarihi:

Gezi bizi tüm dünyaya açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2013 01:00

‘Gizli’ TOMA ihalesini kazanmasıyla gündeme gelen Katmerciler şirketinin CEO’su Mehmet Katmerci, Gezi protestoları ile dünya piyasasında tanındıklarını söyledi.

Haberin Devamı

16 Mayıs’ta kazandığı TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) ihalesiyle gündeme gelen Katmerciler şirketinin CEO’su Mehmet Katmerci Gezi Parkı protestoları ile Türkiye‘nin dünyada TOMA üretimi ile gündeme geldiğini söyledi. Eski AKP milletvekili İsmail Katmerci’nin oğlu olan Mehmet Katmerci, Bloomberg News’e konuştu.

43 YENİ SİPARİŞ

Haziran ayı boyunca süren gösterilerin dünya medyasında yayınlanmasıyla birlikte şirketin ürettiği TOMA’lara uluslararası talebin arttığını belirten Katmerci, “İnsanlar dünya medyasında, Türkiye’nin bu tür araçlar üretebildiğini gördüler” dedi. Katmerci, İzmir merkezli şirketlerine Brezilya’dan Libya’ya kadar TOMA talebi geldiğini açıkladı. Şirketin CEO’su hükümetin 16 Mayıs’ta 30 TOMA siparişi verdiğini belirtirken 43 TOMA siparişinin daha planlandığını açıkladı. Katmerciler’in borsadaki değeri yılbaşından bu yana yüzde 42 artış gösterdi. Aynı dönemde BİST 100 yüzde 3,3 değer kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!