Güncelleme Tarihi:
ALGI YÖNETİYORLAR
Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu İletişim Koordinatörü Engin Ayar, bu ürünün Sağlık Bakanlığı onaylı olmadığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na beyanlı ürün olduğunu söyledi. Ayar, "Sağlık Bakanlığı'ndan izin almayan şarlatanlar Gıda Bakanlığı beyanlı ürünleri Sağlık Bakanlığı izinli olduğunu iddia edip satışa sunuyor ve tüketicilerin algısını yönetiyor. Herhangi bir rahatsızlığı iyileştirdiğini iddia eden firmalar bizden izinsiz satış yapamazlar. Biz böyle firmaları takibe alıyoruz” açıklamasında bulundu.
DOKTORUNUZLA KONUŞUN
Ayar, bu gibi cinsel içerikli ürünlerle vatandaşların kandırıldığını belirterek, “Tarım Bakanlığı bizim uyguladığımız gibi detaylı incelemeler yapmıyor. Bu tarz firmalara inanıp satın alma işlemini gerçekleştirmeyin. Öncelikle bir doktora gidin danışın sonra uzmanların yazacağı ilaçları eczanelerden alın" ifadesini kullandı.
CEZA GELİYOR
Bakanlık daha sonra hurriyet.com.tr'ye gönderdiği yazılı açıklamada da, "Uganda Pekmezi olarak bilinen ürünün çeşitli internet sitelerinde mevzuata aykırı şekilde sağlık beyanı belirtilerek (iyileştirici,güç artırıcı vs.) tanıtımının ve satışının yapıldığı tespit edildi. Sitelerin güvenli internet kapsamına alınması için (Güvenli internet kullananların siteye erişimini engellemek) Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’na (BTK) online ihbar yoluyla bildirilmiştir" ifadesini kullandı.
Bakanlık ayrıca firmanın internet sitesi için ayrıca bir ceza kesilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ile resmi yazışmanın yapıldığını bildirdi.
YARISINDAN FAZLASI ARKADAŞINA SORUYOR
Türk Androloji Derneği tarafından yapılan , 14 ilde, 400 erkekle yapılan 'Sertleşme Sorunu Tedavisi ve Hastaların Çözüm Arayışları' araştırmasına göre , hastaların yüzde 53’ü sertleşme sorunuyla ilgili arkadaşına danışıyor. Yüzde 48’i eczaneye başvuruyor. 400 erkeğin yüzde 10.6'sı tedaviyi doktorda arıyor.