Gerard Belçika’ya ‘Depardieu’

Güncelleme Tarihi:

Gerard Belçika’ya ‘Depardieu’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 00:00

Louis Vuitton’un patronu Bernard Arnault’un ardınan ünlü aktör Gerard Depardieu da, servet vergisi ödememek için Fransız vatandaşlığını gözden çıkardı. Nüfusunun yüzde 27’sini servet vergisinden kaçan Fransızların oluşturduğu Belçika’daki Nechin köyünün muhtarı, Depardeu’nun ikametini taşıdığını doğruladı.

Haberin Devamı

FRANSA’da servet vergisi ödememek için ülkeyi terk eden zenginler listesine ünlü aktör Gerard Depardieu de eklendi. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin ülkedeki vergi dengesizliğin önüne geçmek için zenginlerden daha fazla vergi alınacağını açıklamasının ardından, ülkenin önde gelen isimleri birer birer Fransız vatandaşlığını gözden çıkarıyor. Dünyanın en büyük lüks tüketim gruplarından Louis Vuitton’un patronu Bernard Arnault’un ardından Fransız sinemasının en çok kazanan aktörlerinden Gerard Depardieu da daha az gelir vergisi ödemek amacıyla komşu Belçika’ya yerleşti. Depardieu için Fransa dışında bir ülkede vergi mükellefi olmak amacıyla kasım ayı başlarında Belçika’da ev satın aldığına dair haberler doğru çıktı. Fransız aktör Belçika’nın Fransa sınırındaki Nechin köyünde bir ev satın alarak, ikametini bu ülkeye taşıdı. Haberi köyün muhtarı da doğrulandı. Köyün nüfusunun yüzde 27’sinin servet vergisinden kaçan zengin Fransızlardan oluşuyor.  Nechin’de Fransa’nın ünlü hipermarket zinciri Auchan’ın sahibi Mulliez ailesi de bulunuyor.

Haberin Devamı

Servet vergisi yok

VARLIKLI Fransız vatandaşlarının vergi mükellefi olarak Belçika’ya sığınmalarının üç temel gerekçesi bulunuyor. Bu gerekçelerin başında Belçika’da servet vergisinin bulunmaması ve miras vergisinin daha avantajlı olması geliyor. Varlıklı Fransızlar Belçika’yı aynı zamanda Fransızca konuşulan ve coğrafi olarak Fransa’ya yakın bir ülke olduğu için tercih ediyor. Fransa mal varlığı 1 milyon 300 bin Euro’nun üstünde olan vergi mükelleflerine servet vergisi uyguluyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!