Gelecek tekstilden ibaret

Güncelleme Tarihi:

Gelecek tekstilden ibaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nın, Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Konfederasyonu (Euratex) ile birlikte düzenlediği “Teknik Tekstillerin Geleceği Kongresi”, dün İstanbul Ritz-Carlton Oteli’nde yerli ve yabancı yaklaşık 300 sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kullanım alanı tıbbi ameliyatlardan havacılık ve inşaat sektörüne kadar farklı segmentlere ulaşan tekstil sektörü, kongrede “Gelecek tekstilden ibaret olacak” inancını perçinledi.

DÜNYA DEVLERİ İSTANBUL’DA

İstanbul – Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nın, Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Konfederasyonu (Euratex) ile birlikte düzenlediği “Teknik Tekstillerin Geleceği Kongresi”, dünya tekstilinin devlerini İstanbul’da buluşturdu. Kongre, Euratex Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra AB’nin ve Türkiye’nin önde gelen tekstil, konfeksiyon üreticileri, kullanıcıları, bakanlık yetkilileri, ihracatçı birlikleri, akademisyenler ile çeşitli kamu kurumlarının da yer aldığı yaklaşık 300 kişinin iştirakiyle gerçekleşti.
Proje sizden, finansman bizden
Kongrede ayrıca Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından tekstil sektörü ile ilgili Türkiye’deki üniversitelerde yapılan yenilikçi, farklı, özgün projelerin inovatif ürün haline getirilmesi veya mevcut geliştirilmiş ürünün desteklenmesi amacıyla düzenlenen “İnovasyon Yarışması”nda dereceye giren finalistlerin ödülleri de takdim edildi.
Yarışmada Avrupa’da sadece 2 ülkenin ürettiği Prototip Floklama Makinesi Tasarımı, İmalatı ve Flok İplik Üretimi Projesi” ile Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özcan Özdemir başkanlığındaki ekip birinci oldu. İkinciliği, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren’in “Polyesterin Boyama Sonrası Temizlenmesinde Redüktif Yıkama Yerine Ozon Gazı Kullanımı Projesi” aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Çağlar Sivri’nin Sivri’nin “Zebra Derisinden Esinli Sinek Kovucu Biyomimetik Tekstil Yüzeyi Üretimi- Zebrepel Projesi” üçüncü olurken, Marmara Üniversitesi’nden Ozanhan Kayaoğlu’nun ‘Üç Boyutlu Dokuma Tarağı’ projesi ise mansiyona layık görüldü.

Haberin Devamı

Çalışın, üretin, bulun getirin parası bizden

TÜRKİYE  Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin tekstilde başarılı projelere finansman sözü verdi. Narin, “Teknik tekstil önü çok açık olan bir sektör. Bu konuda yapılacak işbirlikleri önemli. Bu alandaki her türlü teknolojik ve bilimsel çalışmayı destekliyoruz. Bu konuda proje gerçekleştiren öğrencilerimize ve öğretim görevlilerimize finansman sözü veriyoruz” dedi. Narin, Ödül Töreni sırasında da tekrar kürsüye gelerek üniversitelere, “Çalışın, üretin, bulun, getirin parası bizden” çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!