Gazozlarda 'alkol' iddiası bakkalları vurdu

Güncelleme Tarihi:

Gazozlarda alkol iddiası bakkalları vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 09:38

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TÜBİTAK tarafından yapılan analizlerin ardından, gazoz ve meşrubatlardaki alkol oranı ile ilgili yapılan açıklamalar bakkal esnafına darbe vurdu” dedi.

Haberin Devamı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, “Alkolsüz içeceklerin üretiminde 'ethanol' olarak bilinen etil alkollün meyve ve sebzelerin olgunlaşma döneminde fermantasyon sırasında yan ürün olarak oluştuğunu” kaydetti.

Müşterilerin sonuçlardan rahatsız olduğunu ve tüketimde belirgin bir gerileme olduğunu ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

“Satışlarımız belirgin oranda düştü. Mevsim itibariyle ve Ramazan ayı nedeniyle düşüşün hangi ürünlerde hangi oranlarda olduğu tam olarak anlaşılamadı. Biz, TÜBİTAK'a Hıfzıssıhha Enstitüsüne, Sağlık Bakanlığına ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığına konuyla ilgili yazı yazarak bilgi istedik.

Bakkal olarak sattığımız en önemli ürün içecek grubudur. O da alkolden darbe yedi. Bu konuda yetkili kurumların ve kuruluşların spekülatif değerlendirmelere yol açabilecek böylesi açıklamalardan özellikle kaçınması gerekmektedir. Çünkü, bu, halkımızın son derece duyarlı olduğu bir konudur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!