Gazeteciydi, 'Çöpçü' oldu

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciydi, Çöpçü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 00:00

Bodrum'a karayolu ile seyahat edenlerin mola noktası olan Aydın Ortaklar'ın meşhur çöp şişi İstanbul Acıbadem'de büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

"Çöpçü’nün İstanbul'daki 11'inci şubesini açan ise ekonomi muhabiri olarak yıllardır gazete ve dergilerde çalışan, ardından da halkla ilişkiler sektörüne geçen Seher Yaşayacak Gökman... KOSGEB kadın girişimci desteği ile Çöpçü Gıda’dan franchise alarak Acıbadem'de iş hayatına atılan Gökman, "Gazeteciydi, Çöpçü oldu" esprilerine de muhatap oldu.

Acıbadem Çöpçü'nün herkesin tatilde olduğu bir dönemde hizmete girdiğini belirten Gökman, "Yaz dönemi İstanbul'daki restoranlar için düşük sezon olarak görülse de Ramazan ayı başlamadan 3 gün önce restoranı açmak istedik. Restoranımızın test yemeklerini yaparken, ilk müşterimiz geldi ve çöp şiş yemek için çok ısrarcı oldu. Biz de kırmadık kendilerini. Restoranımızı akşam 18:30'da açtık. Hiç duyuru yapmadan sadece ilk müşterimizi görenlerin restorana akın etmesiyle büyük bir şaşkınlık yaşadık" dedi.

Haberin Devamı

Gökman "Üç saat açık tuttuğumuz restoranımız, İstanbul'da 11'inci şubesi olan Çöpçü zincirleri arasında 1'nci sıraya yükseldi" dedi.

Ege çöp şişinin ilginç hikayesi

Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi de olan Gökman, çöp şişin nasıl yaygınlaştığını şu sözleriyle anlatıyor:

"Selçuk, Ortaklar, Aydın ve İzmir gibi Ege yerleşimlerinde, tren istasyonlarında ihtiyaç sonucu icat edilen Ege çöp şişi trenle seyahatin popüler hatta elzem olduğu yıllarda istasyonlarda beş dakikalık molalarda keşfedildi. Zaman darlığı nedeniyle ızgaraya atıldığında çok kısa sürede pişebilmesi için etleri çok minik doğranıp, tahta kargılara dizilerek icat edildi. Tren görünmeye başladığında atılan çöp şişler, yolcular inene kadar pişiriliyordu. Aslında Türk işi fast food yemek kültürünün Ege'deki ilk ayak izleri sayılabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!