GAP'ta asıl kalkınma şimdi başladı

Güncelleme Tarihi:

GAPta asıl kalkınma şimdi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 11:39

Türkiye'nin “yüz akı” GAP'ta asıl kalkınmanın şimdi başladığı, Türkiye'nin gıda ve enerji güvenliğinin GAP Eylem Planı'yla sağlanacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

GAP kapsamındaki yatırımların 2012 yılına kadar bitirilmesi için uygulanan GAP Eylem Planı'na ilişkin bugün bazı ulusal gazetelerde yayımlanan ilanlarda, “Güneş şimdi Güneydoğu'dan yükseliyor. GAP sayesinde onlar geleceğe daha umutla bakıyor” ifadelerine vurgu yapılarak planın önemine dikkat çekildi.

“Medeniyetlerin beşiği Mezopotamya'da yüzyılın projesi tamamlanıyor”, “Türkiye'nin yüzakı GAP'ta asıl kalkınma şimdi başlıyor” ifadelerine yer verilen ilanda, GAP'ın Türkiye'yi geleceğe taşıyan bir ışık olduğu, Türkiye'nin gıda ve enerji güvenliğinin GAP Eylem Planı'yla sağlanacağı ve GAP Eylem Planı'nın 60. hükümetin kararlılığıyla hazırlandığı vurgulandı. İlanda GAP Eylem Planı, planın amacı ve elde edilecek kazanımlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

“Enerjiden tarıma, sanayiden hizmet sektörüne kadar her alanda Türkiye'nin ekmeği GAP'la büyüyor. GAP çok sektörlü, entegre ve sürdürülebilir kalkınma projesi olduğu kadar, bir refah ve kardeşlik projesidir. GAP Eylem Planı hızla tamamlanıyor. GAP'a yatırılan her kuruş, Türkiye'nin her yerine kalkınma, zenginlik, başarı olarak yansıyor.

GAP Eylem Planı'nın amacı ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilmesi, sosyal gelişmenin sağlanması, altyapının geliştirilmesi, kurumsal kapasitenin artırılması. Cumhuriyetimizin en büyük eseri GAP'la bölgeye yapılan yatırımlar 2008'de iki, 2009'da üç, 2010'da 4 katına çıktı. Hiçbir dış yardımın alınmadığı GAP tamamlandığında 2 yılda 5 ürün almak mümkün olacak.

Eylem planı tamamlandığında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 1 milyon 60 bin hektar alan sulamaya açılacak. 2 milyon 61 bin hektar toplulaştırma gerçekleştirilecek. 2.209 kilometre yol yapılacak. Eğitim ve sağlık göstergeleri Türkiye ortalamasına getirilecek. Üniversiteler geliştirilecek ve teknoparklar kurulacak. Kırsal ve kentsel altyapı ihtiyaçları karşılanacak. Turizmin bölge ekonomisi içindeki payı artırılacak. Tarıma dayalı sanayinin rekabet gücü geliştirilecek ve ihracat artırılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!