G-20: Dünyadaki toparlanma beklenenden iyi

Güncelleme Tarihi:

G-20: Dünyadaki toparlanma beklenenden iyi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2010 00:00

ABD’nin başkenti Washington’da bir araya gelen G-20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, dünya ekonomisinin, yıllardan beri görülen en kötü resesyondan, beklenenden daha hızlı şekilde toparlanmakta olduğu konusunda hemfikir.

Haberin Devamı

Eşi görülmemiş politikalar
Türkiye’yi Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın temsil ettiği toplantının sonunda yayımlanan ortak bildiride, Yunanistan’daki borç krizine doğrudan atıf yapılmazken, “Küresel toparlanma, büyük ölçüde G-20’nin eşi görülmemiş ve uyumlu politikaları sayesinde, önceki beklenenden daha iyi şekilde ilerliyor” ifadesi kullanıldı. Bildiride, bununla birlikte, bu ilerlemenin hızının bölgeler arasında farklılıklar gösterdiği ve işsizlik oranının hala birçok ekonomide yüksek olduğuna dikkat çekildi.
Koordineli tedbirlerin faydası
Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin finans liderlerini bir araya getiren toplantıda, ABD de, Hazine Bakanı Timothy Geithner ve Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke tarafından temsil edildi. Geithner, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yılda dünya ekonomisinde görülen ilerlemelere işaret ederek, “Evimizde ve G-20 içindeki kararlı ve koordineli tedbirlerimiz sayesinde, dünya ekonomisi büyüyor ve finansal sistem iyileşiyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!