Güncelleme Tarihi:
Bu satın alma işlemiyle tüm yönetim hakları Fujitsu Group’a geçen şirket, bundan sonra yoluna Fujitsu Technology Solutions (FTS) adı ile devam edecek.
Fujitsu Technology Solutions, bölgedeki 10 bine yakın çalışanı, 1000 mühendisi ve 6,6 milyar euro cirosuyla, yeni dönemde Japon teknoloji devi Fujitsu Group’un küresel konumunu daha da güçlendirmekte önemli rol oynayacak. Şirket, ülkemizin de yer aldığı Avrupa bölgesinde Dinamik BT Altyapıları stratejisiyle kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarına yönetilebilir BT altyapıları ve yenilikçi teknolojiler sunacak. Türkiye, bu oluşum kapsamında bölgede büyümenin lokomotifi olma potansiyelini barındırıyor.
FTS Türkiye’nin Avrupa’da üstlendiği öncü rolü, değişen iş modelleri, gelecek dönem iş hedefleri ve stratejileri İstanbul SwissOtel’de düzenlenen bir basın toplantısında anlatıldı.
Yeni oluşumu, toplantıda yaptığı bir sunum ile tanıtan FTS Türkiye Genel Müdürü Halit Zaim, Fujitsu Technology Solutions küresel iş hedeflerinde Türkiye’nin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Zaim, özetle şunları söyledi: “Fujitsu Group Başkanı Kuniaki Nozoe’nun da dile getirdiği gibi, bu oluşum, özellikle EMEA, yani Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde büyük bir ağırlığa sahip bulunuyor. FTS Avrupa iş grubuna bağlı faaliyet gösterecek olan Türkiye, sahip olduğu büyük potansiyel ile FTS iş planlarında büyük bir önem taşıyor. Ülkemiz, FTS Avrupa’da büyümenin lokomotif pazarlarından biri olacak”.
Türkiye, 21. Yüzyıl Avrupa’sının en dinamik ülkelerinden biri
Fujitsu’nun, Türkiye’yi 21. yüzyıl Avrupa’sının en dinamik ülkelerinden biri olarak gördüğünü belirten Halit Zaim, sözlerini şöyle sürdürdü: “70 milyonluk, teknolojiye yatkın nüfusumuzun büyük kısmını gençler oluşturuyor. Ülkemizde BT okuryazarlığı ve teknoloji farkındalığı hızla artıyor. Diğer yandan, kamu yönetimi bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygın kullanımı ile Türkiye 21. yüzyılın liderleri arasında yer kazanmak yönünde çok güçlü bir irade sergiliyor.”
Zaim, Türkiye’nin e-devlet alanındaki atılımlarının toplum için fayda oluşturmakla kalmadığını, uluslararası camiada da ilgi ve beğeni ile takip edildiğini de sözlerine ekledi. Zaim, “özellikle, bizim de içerisinde yer aldığımız VEDOP, AB üyesi ülkeler nezdinde çok güçlü bir örnek proje olma özelliği taşıyor. Bu ülkelerin uzmanları, bu projenin detaylarını öğrenmek ve kendi ülkelerinde uygulanabilirliğini görmek için ülkemize ziyaretler gerçekleştiriyor” dedi.
“Türkiye’nin bilişim geleceğine yatırım yapıyoruz”
Türkiye’nin, BT altyapısı alanında eksikleri bulunduğunu dile getiren Zaim, “BT altyapısının en önemli yapı taşı sunucu pazarına baktığımızda, bu alanda kat edecek çok yolumuz olduğu net bir şekilde ortaya konuyor. Türkiye’de yıllık sunucu satışları, 25 binin üzerine çıkmıyor. Ekonominin belkemiği KOBİ’lerde Sunucu penetrasyonu ise, % 1’in altında kalıyor. Ancak biz, bu eksiklerin çok büyük fırsatlar barındırdığını düşünüyoruz. Özellikle küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerinin de hafiflemeye başlaması ile, BT altyapısı alanında çok büyük bir sıçrayış gerçekleştireceğine inanıyoruz. Türkiye’nin parlak bilişim geleceğine güveniyoruz; bu geleceği istikrarlı bir şekilde desteklemek için yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz”
Fujitsu Technology Solutions Türkiye’nin, BT hizmetlerini ülke coğrafyasında en yaygın şekilde sunan firmalardan biri olduğunu söyleyen Zaim, “366 çalışanımızdan 260’ı hizmet ağırlıklı çalışıyor. Servis kalite düzeyine verdiğimiz önem nedeniyle kadromuzda çeşitli sertifikalara sahip 110 mühendis yer alıyor. Daha çok donanım ve servis odaklı faaliyet gösteriyoruz. Servis ekibimizle, üretici bağımsız, tüm standart altyapı servislerinden, Yaşam Döngüsü Servis Yönetimi ve Dış Kaynak Kullanımı projelerine kadar geniş bir alanda hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu. Zaim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye genelinde 250 saha personeli ve 32 destek noktası ile hizmet veriyoruz. Ayrıca, yurt genelinde 81 ilin tamamında da iş ortaklarımız bulunuyor. Önümüzdeki dönemde yatırımlarla büyümeyi, daha fazla istihdam sağlamayı ve ekonomi için daha fazla değer üretmeyi hedefliyoruz.”
Müşterinin işini büyüterek büyümek
Merkezi Tokyo’da olan Fujitsu Group, geçen yıl 53 milyar dolar konsolide gelir ve 481 milyon dolar kar elde etti. Dünya çapında 167 bin çalışanı olan Fujitsu, Ar-Ge’ye yılda 2,5 milyar dolardan fazla bütçe ayırıyor.
Fujitsu Group’un küresel genişleme planları doğrultusunda özellikle sadece BT işlerinin değil, hizmet verilen müşterinin işlerinin de geliştirilmesi, odağın Japonya’dan dünya pazarlarına çevrilmesi ve çevre dostu iş süreçlerinin sürdürülmesi konuları öncelik kazanıyor.
Fujitsu Group, FTS oluşumu ile özellikle servis ve ürün gamının genişletilmesi, ürünlerin servisler ile entegrasyonu, küresel boyutta hizmet verme ve donanım alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine odaklanacak.
Dinamik Bilişim Altyapıları sayesinde hızlı, güvenilir ve etkin iş sürekliliği
Avrupa’nın lider BT altyapı sağlayıcısı Fujitsu Technology Solutions, Dinamik BT Altyapıları adını verdiği strateji ile yeni bir sayfa açıyor. Değişen iş ihtiyaçlarına paralel olarak, kurumların BT altyapısının hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde iş sürekliliğini garanti altına alan ‘’Dinamik Altyapılar” yaklaşımı, değişen strateji ve önceliklere en uygun ürün, servis ve çözümleri içeriyor. FTS bu yaklaşımının yanı sıra ürünlerindeki üstün tasarımı ve yenilikçi teknolojileriyle müşterilerine kapsamlı bir hizmet sunuyor.
Dinamik Bilişim Altyapıları stratejisini il kez Kasım 2008’de açıklayan Fujitsu, bilgi işlem merkezleri ve ofisler için Yönetilebilir BT Altyapıları oluşturmaya yarayan ürün ve hizmetlere ağırlık vereceğini duyurmuştu. Fujitsu Technology Solutions bu stratejisini bir başka hizmet anlayışıyla bir adım daha öne taşıdı. FTS, kurumlar için gerekli BT ve ağ altyapısını bir servis olarak (as-a-Service) sunmaya başladı. Intel bazlı sunucular, yenilikçi donanımlar ve entegre ürünlerle müşteri ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamayı hedefleyen FTS Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki iddiasını geliştirerek sürdürüyor.