Fuarda müjdeli haberi aldık

Güncelleme Tarihi:

Fuarda müjdeli haberi aldık
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

GAYRİMENKUL sektörünün Mipim’e adeta çıkarma yaptığını belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, konut alan yabancıların oturma sürelerini uzatacak bir düzenleme yapıldığının açıklanmasının önemli bir haber olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

KUZU Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Mipim’de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın konut alan yabancıların oturma sürelerini uzatacak bir düzenleme yapacaklarını açıklamalarının sektör açısından müjdeli bir haber olduğunu söyledi.
Türkiye gayrimenkul sektörünün 12-15 Mart 2013 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen ve Türkiye’nin onur ülkesi olduğu Mipim’e adeta çıkartma yaptığını belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye’nin yatırım fırsatlarının uluslararası yatırımcılara anlatıldığı fuarda, Türkiye’deki gayrimenkul projelerinin dünyadaki diğer projelerle yarışacak düzeyde olduğunu kaydetti.

PARLAYAN YILDIZ

Özen Kuzu, Kuzu Grup olarak KONUTDER çatısı altında Türkiye Çadırı’nda uluslararası yatırımcılarla bir araya geldiklerini söyleyerek, şöyle konuştu: “Mipim’de uluslararası yatırımcılarla ilişkiler kurma fırsatı yakaladık. Yabancı yatırımcıların gözünde hem Türkiye ekonomisinin hem de gayrimenkul sektörünün dünyada parlayan yıldız olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Uluslararası yatırımcılar ve fonlar, Türkiye’de yatırıma hazır, ancak bu konuda kimi çekinceleri bulunuyor. Bunların başında kimi hukuki belirsizlikler ve oturma izni geliyor. Hükümetimiz bu belirsizlikleri gidermek için önemli adımlar atıyor. Bu adımların hızlandırılması ve netliğe kavuşturulması önemli.”

Haberin Devamı

SEVİNDİRİCİ GELİŞME

Oturma izni süresinin uzatılması yabancıya satışı hızlandıracak Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasının da uluslararası yatırımcıların yüzünü başta İstanbul olmak üzere Türkiye’ye dönmelerinde etkili olduğuna değinen Özen Kuzu, “Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte gerek Avrupalılardan gerekse Ortadoğu ülkelerinden Türkiye’de konut alanların sayısında ciddi bir artış yaşandı. Mipim Fuarı’nda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, Türkiye’den konut alan yabancıların oturma sürelerini 6 aya ya da 1 yıla çıkartacak bir düzenlemeyi kısa sürede çıkartacaklarını açıklamaları, sektör açısından sevindirici bir gelişme oldu. Oturma izniyle ilgili düzenleme yabancıya konut satışını önemli oranda artıracaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye tanıtımı yapıldı

KUZU Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Türkiye, başta İstanbul olmak üzere yabancı yatırımcılara yatırım fırsatlarını anlatma imkanı bulduk. Kentsel dönüşümde de uluslararası yatırımcıların fuar vesilesi ile Türkiye’ye yüzünü çevirmeyi sağladık. Mipim’de tek tek proje tanıtımı yerine İstanbul ve Türkiye’nın tanıtımını yapmak daha değerli oldu” dedi.

4 bin konut yaptı

KUZU Grup hakkında da bilgi veren Özen Kuzu, şunları söyledi: “Kuzu, 1943’den bugüne ülke genelinde toplu konut alanları, okullar, hastaneler, resmi binalar ve spor tesisleri inşa etti. Kuzu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) adına 50 binden fazla konutun inşasını tamamlayıp teslim etti. Ayrıca Türkiye’nin başlıca şehirlerinde lüks segmentte yer alan konut ve iş merkezi projeleri de gerçekleştirdi. Spradon, Park Vadi ve Divan markalı projeler kapsamında 3 bin lüks konut sahiplerine teslim edildi. Bahçeşehir’de devam eden 1037 konutluk Spradon Vadi ile toplamda 4 bin 44 lüks konut tamamlanmış olacak. Grup ayrıca, İran’da 55 bin konuluk projeyi yürütüyor.”  

Haberin Devamı

Garanti Koza işbirliklerini görüştü

/images/100/0x0/55ead27bf018fbb8f898e78f

65 yıllık tecrübesiyle İstanbul Esenyurt’ta Akkoza projesini gerçekleştiren Garanti Koza, bu yıl MIPIM’de ziyaretçi olarak yer aldı. Garanti Koza’nın Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, Yönetim Kurulu Danışmanı Erden Bilginer fuarda yer aldı ve potansiyel iş birlikleri hakkında görüştü. Garanti Koza’nın 1 ve 2’inci fazlarda Akiş ortaklığıyla yürüttüğü Akkoza’nın 3’üncü fazını Koza Şehir oluşturuyor. 450 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen Akkoza, 7 bin konutu ve her ayrıntısı ile düşünülmüş sosyal alanları kapsıyor. Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi, 210 mağazasıyla Akkozalıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haberin Devamı

4 KATLI AVM VAR

Dünyaca ünlü ABD merkezli mimarlık firması Development Design Group (DDG) imzasını taşıyan ve 2007 yılı Ağustos ayında ilk etap satışına başlanan Akkoza Projesi, alışveriş merkezi ve sunduğu yaşam alanları ile İstanbul’un en büyük projelerinden sayılıyor. Esenyurt bölgesini cazibe merkezi haline getiren projede çağdaş bir yaşam için ihtiyaç duyulan her türlü imkân bulunuyor. Akkoza’da, dünyanın önde gelen markalarını barındıran 210 bin metrekarelik 4 katlı Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi, dinlenme alanı ve parkların yanı sıra 20 bin metrekare açık, 5 bin metrekare net kapalı alana sahip spor merkezi Club İstanbul da yer alıyor.

5 BİN KİŞİLİK KONSER ALANI

Haberin Devamı

Akkoza’da yer alan bir diğer sosyal olanak ise 3 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Festival Park. 2011 yılından bu yana çeşitli konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapan Festival Park, 5 bin kişiyi aynı anda ağırlıyor. 2012 yılından itibaren hizmete başlayan restoranlar sokağı ve cadde dükkanlarıyla, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen prestijli markaları Akkoza Cadde’de müşterileriyle buluştu.

TEM’E DİREKT BAĞLANTI

Tüm Esenyurt bölgesine hatta Bahçeşehir’e ulaşımda da büyük rahatlık sağlayan Esenyurt TEM kavşağı Mart 2011’de tamamlandı. Yüzde 100 Garanti Koza yatırımıyla hayata geçen Koza Şehir Projesi, ilk etapta 401, ikinci etapta 445 olmak üzere toplam 846 konuttan oluşuyor. Koza Şehir Projesi’ndeki bu daireler, 130 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!