Fransa Yunanistan paketini onayladı

Güncelleme Tarihi:

Fransa Yunanistan paketini onayladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 12:38

Fransa Parlamentosu, Yunanistan'a verilmesi planlanan ikinci kurtarma paketini onayladı.

Haberin Devamı

Fransa parlamentosu, euro bölgesi liderlerinin 21 Temmuzda karara bağladıkları Yunanistan'a yapılması planlanan 159 milyar euro tutarındaki yardım paketini dün onayladı.

Fransa böylece Yunanistan'a yapılacak ikinci finansal yardım paketini onaylayan ilk euro bölgesi ülkesi oldu. Fransız Senatosu'nun da bugün bu yönde bir karar vermesi bekleniyor.

Euro bölgesindeki borç sorunu halkasının ilk zinciri Yunanistan, geçen yıl Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 110 milyar euroluk finansal yardım paketi aldı. Paket karşılığında kamu kesiminde maaşların kesilmesi, emekli maaşlarının indirilmesi ve kapsamlı vergi artırımları yapılması kararlaştırılmıştı.

Uygulanan tasarruf önlemlerinin istenilen sonucu vermemesi üzerine euro bölgesi devlet ve hükümet başkanlarının 21 Temmuzda yaptığı olağanüstü zirvede de Yunanistan ikinci kez “kurtarıldı”. Liderler, Yunanistan ekonomisi için 159 milyar euroluk yeni kurtarma paketi üzerinde anlaştı.

Paketin 109 milyar avrosunun Avrupa ve Uluslararası Para Fonu'ndan, 50 milyar eurosunun özel sektörden geleceği kaydedildi. Özel sektörden gelecek miktarın 37 milyarının, ellerinde Yunan tahvilleri bulunan bankaların gönüllü katkısı ve 12 milyar euroluk borç itfasından oluşacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Eruo bölgesinin en güçlü iki ülkesi Almanya ve Fransa'nın Yunanistan'ı kurtarma çabalarına rağmen, bölgedeki bazı ülkeler Yunanistan'a yardım konusunda teminat gibi koşullar öne sürüyor.
   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!