Ford'dan çevreci motor

Güncelleme Tarihi:

Forddan çevreci motor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın ikinci büyük otomotiv üreticisi Ford şirketinin, çevre kirliliğini azaltacak bir hidrojen motoru geliştirmekte olduğu bildirildi.

Ford Alternatif Güç Kaynakları Bölümü Başkanı Bill Bates, hidrojen motorunun, Ford'un 2 litre kapasiteli dört silindirli Zetec benzin motorunda değişiklik yapılarak geliştirildiğini ve benzin motorlarına göre yüzde 25-30 civarında daha etkin bir yakıt kullanımı sağlayacağını belirtti.

Bu yıl içinde arazi denemeleri yapacak olan hidrojen motorunun atmosfere karbon dioksit ve karbon monoksit yaymayacağı, çıkardığı tek atık olan nitrojen dioksit yayılımının ise çevre temizliği için ABD yönetiminin getirdiği sınırın altında kaldığı kaydedildi.

Bates, hidrojen motorunun, zararlı atık sorununu sıfıra indiren yakıt hücreli motorların ticari bakımdan uygulanabilir hale getirilmesine dek bir ara çözüm olarak kullanılabileceğini belirtti.

Büyük otomotiv şirketlerinin milyarlarca dolar harcayarak üzerinde çalıştığı yakıt hücreli motorlar hidrojen ve oksijenin elektrokimyasal tepkimesinden ortaya çıkan elektrikle çalışıyor ve tepkime sonucu atık madde olarak sadece su ortaya çıkıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!