Ford’un dünyada en iyi aracını ve motorunu Türkiye üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Ford’un dünyada en iyi aracını ve motorunu Türkiye üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 00:00

Ford Otosan Kocaeli Fabrikasının, Ford’un dünyadaki en iyi araç üretim tesisi, Eskişehir İnönü Fabrikasının ise en iyi motor üretim merkezi seçildiği bildirildi. Ford Otosan’dan yapılan yazılı açıklamada, Kasım ayında Ford Avrupa Ford Üretim Sistemi (FÜS) ofisinin 11 denetçisi tarafından gerçekleştirilen birer haftalık 2006 yılı FÜS değerlendirmesinin üstün başarıyla sonuçlandığı belirtildi.

Açıklamada, 11 Ford oditörü tarafından fabrikalardaki iş güvenliği, çevre, liderlik, çalışma grupları, istasyonda proses kontrol, Ford toplam üretken bakım, imalat mühendisliği, eş zamanlı malzeme akışı, endüstriyel malzeme ve kalite olmak üzere toplam 10 konuda gerçekleştirilen denetimlerde; 2002 yılından bu yana bu başarıyı elde eden Ford Otosan Kocaeli Fabrikasının, 2005 yılında 8.4 olan seviyesini bu yıl 9.8 seviyesine çıkararak 5’inci yıl üst üste Ford’un dünyadaki en iyi araç üretim fabrikası olma başarısını gösterdiği ifade edildi. Açıklamada, denetimler neticesinde Eskişehir’deki İnönü Fabrikasının ise 2005 yılı sonunda 9.8 olan seviyesini 10 tam puana taşıyarak, Ford dünyasındaki en iyi motor üretim merkezi haline geldiği vurgulandı. Her iki fabrika da kalite konusunda 8 üzerinden 8 alarak, bugüne kadar alınan en yüksek seviyeye ulaştığı bildirildi.

YALIN ÜRETİM SİSTEMİ: Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Nuri Otay, son derece önemli bir başarı elde ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Uygulamakta olduğumuz Yalın Üretim Sistemi, son 4 yılda olduğu gibi 2006 yılında da fabrikalarımızın en iyi olmasını sağladı. Geçtiğimiz yıllardaki denetim sonuçlarımıza baktığımız zaman, her yıl seviyeyi daha da yükselttiğimiz görülmektedir. Fabrikamız bünyesindeki tüm birimlerin özverili, ortak hedef doğrultusunda çalışmaları sonunda elde edilen bu başarıya katkı sağlayan tüm Ford Otosan çalışanları ve onları yalnız bırakmayan müteahhit ve yan sanayi temsilcilerini yürekten kutlarım."

FARKI YARATMAK: İnönü Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik ise Ford Otosan’ın başarısının çalışma grupları olarak yeniden yapılanan, sürekli öğrenerek kendini geliştiren katılımcı insan kaynağına ait olduğunu bildirdi. Gökçelik, şunları kaydetti: "Yalın kültürü özümseyen ve yaşam tarzı haline getiren ekiplerimiz, ’Farkı Yaratan Bizleriz’ ilkesine bağlı olarak kendi sorumluluk sahalarında iş güvenliği, kalite, üretim, maliyet, motivasyon ve çevre konularında iyileştirme yaparak kendilerine verilen hedefleri gerçekleştirmektedirler."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!