Ford: Türkiye'ye desteğimiz sürecek

Güncelleme Tarihi:

Ford: Türkiyeye desteğimiz sürecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2002 01:52

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Rolf Zimmerman, Türkiye ekonomisindeki istikrarlı gelişimi çok yakından izlediklerini belirtti.

Türkiye'deki Ford tesislerinin, hızla geliştirildiğini, bu yoldaki çabaların daha da süreceğini söyleyen Zimmerman, ‘‘Bugüne kadar Belçika'nın Genk şehrinde imal edilen tüm Ford Transit modelleri, artık Türkiye'de imal edilecektir.'dedi. 2004 ile 2005 yıllarından itibaren Türkiye'de yılda 300 bin Ford Transit aracın üretilebileceğini ve dünyaya sevkiyatın yine Türkiyeden yapılacağını söyleyen Zimmerman, sözlerini şöyle tamamladı.

‘‘Böylece Ford, ekonomik gelişme süreci içinde olan Türkiye'yi, daha da güçlenmesi için desteklemiş olacaktır. Bu destek her zaman sürecektir. 40 yıldır Türk işçisinin başarı ile çalıştığı Ford, yarınlarda çok daha güzel projelere imza atacaktır.’’

Köln Başkonsolosu Mehmet Sertaç Sönmezsoy, Türkler'in Almanya'ya gelişlerinin 40. yılı kutlamaları etkinliklerinde yapmış olduğu yardımlar nedeniyle Ford Yönetim Kurulu Başkanı Rolf Zimmermann'a bir teşekkür plaketi verdi. Sönmezay, Ford firmasında çalışan Türk işçilerinin ve Türk gençlerinin eğitimi için firmasının gösterdiği hassasiyeti de dile getirdi ve teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!