Güncelleme Tarihi:
Ford Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Trautman, şirketin Türkiye'nin geleceğine olan inancını hiç kaybetmediğini belirtti
Ford Otomotiv Sanayi Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Jon W. Trautman, Türkiye'nin geleceğine olan inançlarını kaybetmediklerini belirterek, "Bugün olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza devam edeceğiz, çünkü Türkiye'nin parlak geleceğine inanıyoruz" dedi.
Ford Otomotiv'in Gölcük'teki yeni fabrikasında üretilen hafif ticari aracı yeni Ford Transit, Fatih Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı. Ford Çadırı'nda yapılan basın toplantısında konuşan Trautman, Ford Transit'in ilk kez 1965 yılında piyasaya sunulduğunu ve bugüne kadar hafif ticari araç pazarında liderliğin simgesi olduğunu söyledi.
FORD TRANSİT YOLLARDA
Ford Transit'in her zaman sağlamlık ve güvenirlikle birlikte anıldığına işaret eden Jon W. Trautman, Türkiye pazarındaki liderliklerini 1998 yılından bu yana dünyadaki en büyük ikinci transit pazarı olma başarısı ile pekiştirdiklerini bildirdi.
Türkiye'nin 1998'den bu yana, İngiltere'nin ardından en büyük 2. Ford Transit satışı rakamına ulaştığını belirten Trautman, 2000 yılında da Ford Transit'in Türkiye'de tüm zamanların en büyük satış rakamı yakaladığını belirtti. Trautman, şöyle devam etti:
"Ancak bu başarılar bizim için yeterli değil. Hafif ticari araç pazarı, büyük bir hızla değişip gelişiyor ve artan rekabetle birlikte müşteri beklentileri de gittikçe artıyor. Ford tasarımcıları ve mühendisleri, bu istekleri en iyi şekilde cevap verecek bir ticari araç yaratmak amacıyla 5 yıl boyunca kapsamlı bir araştırma ve geliştirme programı yürüttüler. Sonuç, 2001 yılında Avrupa'da yılın en iyi ticari araç ödülünü almış ve her çeşit ticari kullanım için en gelişmiş seçenekleri sunan ticari araç serisi olan yeni Ford Transit..."
Yeni aracın geniş bir ürün ve seçenek yelpazesi olduğunu bulunduğunu vurgulayan Trautman, Ford Transit'in van, kombi/kombivan, tek kabin/çift kabin, kasalı/kasasız pickup, minibüs, 14 farklı gövde tipi, kısa, orta ve uzun şaşi seçenekleri olduğunu bildirdi.
YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Trautman, konuşmasında krize de değinerek, şunları söyledi: "Türkiye, Kasım ve Şubat ayında yaşadığımız krizlerle sarsıldı. Ancak bizler söz verdiğimiz şekilde yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam ettik. 29 Ocak 2001 tarihinde Kocaeli fabrikamızda ilk üretimimize başarı ile başladık.
Yaşamız olduğumuz krizler, elbette bizleri ede etkiledi. Ancak biz Ford Otosan'ın ve Türkiye'nin geleceğine olan inancımızı ve güvenimizi hiç kaybetmedik. tıpkı bugün olduğu gibi önümüzdeki ylılladrda da yatırımlarımıza devam edecğğiz. çünkü türkiyenin parlakg eleceğine inanıyoruz.
İçinde bulunduğumuz zor ekonomki kuşolulara karşın yeni ford transit ile yeni başarılara ve rekorlara imza atacağımıza inanıyoruz. yeni ford transit ile birlikte, eminiz ki hafif ticari araç pazarındaki lider konumumuzu daha da sağlamlaştıracağız. ve rakiplerimizle aramızdaki mesafeyi da ha da açacağız."
ŞİRKETİN PAZAR HEDEFİ
Ford Otosan Ticari Araç Grubu Ürün Müdürü Tibet Soysal ise, eski Ford Transit'lerin üretiminin Acıbadem'deki tesislerde yıl sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.
Soysal, 2001 yılında 27 bin araç satışına ulaşarak, hafif ticari araç pazarında yüzde 30'luk bir paya sahip olmayı hedeflediklerini ifade etti.
Tibet Soysal, yan yük kapısı genişliği artırılan yeni Transit'lerin fiyatlarının, eski Ford Transit'lere oranla yüzde 10-15 daha pahalı olacağını söyledi.
Ford Otosan'ın geçen yıl hafif ticari araç pazarında 37 bin 897 araç satışla yüzde 25.3'lük pay edindiği bildirildi.