Fiyatımız ‘yerli’olduğu için ucuz

Güncelleme Tarihi:

Fiyatımız ‘yerli’olduğu için ucuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 01:34

Akılı tahta ihalesine en düşük teklifi vererek dikkatleri üzerine çeken DATA ortak girişim grubu, düşük fiyatın gerekçesini “Türkiye’de üretim yapmanın tüm avantajlarını fiyata yansıttık” diyerek açıkladı.

Haberin Devamı

Akılı tahta ihalesine en düşük teklifi vererek dikkatleri üzerine çeken DATA ortak girişim grubu iddialı. Ortak girişim grubu yetkilileri, “En sessiz tahtayı üreteceğiz. Üstelik üretimini gerçekleştireceğimiz tahtalar sudan toza kadar her olumsuz ortamda çalışma başarısını gösterebilecek. 7/24 çalışmaya dayanıklı, akıllı tahta üretiyoruz. İddialıyız” diye konuştu.
Çarşamba ilk aşaması gerçekleşen FATİH projesi kapsamındaki akıllı tahta ihalesine, Datateknik, Boğaziçi, Akçadağ ve İnformatik firmalarından oluşan Datateknik Ortak Girişim Grubu; Vestel ve Arçelik’i geride bırakarak en düşük teklifi verdi. Grubun teklifinde, 347 bin 367 ‘akıllı tahta’ için 3 bin 800 TL birim fiyattan toplam 1 milyar 319 milyon 994 bin 600 TL fiyatı yer aldı. Ortak girişim grubu, yerli malı belgesi ve ARGE merkezi kurma taahhüdünü de teklif dosyasında sundu. İhalenin sonraki bölümünde 3 firmnın teklifleri görülürse, pazarlık bölümünde yarışacaklar ve kazanan belli olacak.

ÇİN’DE ÜRETMEYECEĞİz

Şu an ihaledeki en düşük fiyata sahip olan Datateknik Ortak Grişim Grubu, düşük fiyatın gerekçesini “Türkiye’de üretim yapmanın tüm avantajlarını fiyata yansıttık” diyerek açıkladı. Grup adına bilgi veren İnformatik Bilişim Teknolojileri Kurumsal İletişim Müdürü Gökşen Gökçer, “İhale henüz neticelenmedi, son teklifler açıklanana kadar kimin en düşük teklif vereceğini bilemeyiz” dedi. Üretecekleri akıllı tahtanın üst teknoloji ürünü olacağını ifade eden Gökçer, “Çin’de üretip, montaj yapıyor değiliz. Birçok mühendis proje için çalıştı. Panel dışındaki tüm detayları Türkiye’de üretiyoruz. Panel üretiminin şu an Türkiye’de olması mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

Kim kimdir?

DATATEKNİK’in kurucusu Sait Koç geçen yıl kalp krizinden hayatını kaybetmişti. Datateknik, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın güvenlik altyapısı dahil tüm ağ altyapısını yenileme işi ile öne çıkıyor. İnformatik Bilişim, Fujitsu adına Türkiye’de bilgisayar üretimi yapan firma. Diyarbakır merkezli Akçadağ firması altyapı çalışmalarıyla tanınırken, Boğaziçi de 1984 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!