Fiyat aynı kalınca konut alıcısı ‘yanlış yatırım’ duygusu yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Fiyat aynı kalınca konut alıcısı ‘yanlış yatırım’ duygusu yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

Bugüne kadar 10 bin konut inşa eden, Kristalşehir’de 5 bin konuta yönelen İhlas İnşaat, artık büyük ölçekli projeler yapacak.İhlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şeker, aynı bölgede yeni proje için çalıştıklarını açıklarken, “İlk alıcı fiyatın aynı kalması halinde ‘yanlış yatırım yaptım’ diye düşünüyor” dedi.

Haberin Devamı

BUGÜNE kadar toplam 10 bin konut üreten İhlas Holding, ocak ayında satışa sunduğu Beylikdüzü’ndeki Kristalşehir projesinde, 400 milyon lira yatırımla 5 bin konut inşa ediyor. Kristalşehir projesinde ilk kez 5 bin konutu deneyen firma, bundan böyle büyük ölçekli projelere sıcak bakıyor. İhlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şeker, büyük ölçekli projelere girmeye daha sıcak baktıklarını belirterek, bu bağlamda Beylikdüzü’nde yaklaşık 5 bin konuttan yeni bir projenin de hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. İhlas İnşaat, bu yıl içinde Ispartakule bölgesinde Bizimevler 4 projesini de hayata geçirecek.
Yüzde 30 prim bekliyor
Kristalşehir projesinin arsasının bir kısmını bedeli karşılığı, diğer bölümünü ise kat karşılığı olarak arsa sahiplerinden 2010 yılı ortalarında satın aldıklarını ifade eden Halil Şeker, şunları söyledi: “Şu anda projenin satışa çıkan ilk bölümünde 500 dairelik satışı yakaladık. 1300 lira metrekare fiyatı üzerinden çıktık. Ortalama satış fiyatının yakalanabilmesi için fiyat artışlarını da beraberinde gelecek. Hem de ilk alan müşteri fiyat aynı kalırsa, yanlış bir yatırım yaptığını düşünüyor. Projenin yüzde 30 prim yapmasını bekliyoruz.”
Kristalşehir’e benzer proje
İhlas Holding’in bugüne kadar yaklaşık 10 bin konut ürettiğini Kristalşehir’de tek projede, bunun yarısı kadar konut yapmaya nasıl karar verdiklerini anlatan Halil Şeker, “Proje büyük olmasına büyük, ancak İhlas Holding’in 40 yıllık tecrübesi var. Şirketler artık büyük ölçekli proje yapmak için de butik proje yapmak için de aynı çabayı harcıyor. Artık girmişken büyük projeye girmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz daima daha başarılı ve büyük projeler üretmek olacak” diye konuştu. Şeker, bu kapsamda Kristalşehir’in olduğu bölgede, aynı bu boyutta, böyle bir proje hazırlığı içinde olduklarını da açıkladı.
Bizimevler 4 hazırlığı
Bu yıl gerçekleştirecekleri projeler hakkında da bilgi veren Şeker, şöyle konuştu: “Öncelikle bitirmemiz gereken Türkiye’nin en büyük projelerinden birine başlamış durumdayız. İhlas Holding’in halihazırda devam eden Bizimevler serisi Ispartakule Konut projeleri var. Bunların dördüncüsü Bizimevler 4 adıyla bu yılın ortalarında satışa çıkabilir.”

Haberin Devamı

1500 metrekarelik satış ofisi yapıyor

Haberin Devamı

KRİSTALŞEHİR’i toplam 5 etap halinde ve ilk etabı 2013 yılı sonunda, tamamını ise 48 ayda teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Halil Şeker, projenin satış kampanyalarına nisan ayında başlayacaklarını ifade etti. Şeker, “Şu anda inşaat alanına 1500 metrekarelik 3 katlı bir bina yapıyoruz. Satış ofisi, örnek daireler içinde yer alacak ve proje tamamlandıktan sonra da kaldırmayacağız” dedi.

DİĞER HABERLER

İnşaatta ilk 10’un cirosu 12.5 milyar liraya ulaştı

DELOITTE Türkiye’nin, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin katkılarıyla bu yıl ilkini yayınladığı ‘Türkiye İnşaat Liderleri 2010’ raporunda, ilk 10’da yer alan inşaat şirketlerinin 2009 yılı cirolarının toplamı 12.5 milyar liraya ulaştı. Listenin ilk sırasında Enka İnşaat 2.9 milyar liralık cirosuyla yer alırken, onu 1.7 milyar TL ile ikinci sırada Gama ve 1.3 milyar TL ile Tekfen takip etti. Raporda, inşaat firmalarının, Türkiye’den sonra en çok tercih ettiği ülkenin Libya olması dikkat çekti. Listeye giren 28 inşaat firmasından 18’i Libya’da taahhüt işlerine imza atıyor. Raporu açıklayan Deloitte Türkiye İnşaat ve Gayrimenkul Endüstri Lideri Cem Sezgin, Türk müteahhitlerinin dünya ölçeğinde firmalar haline gelmesi ve ağırlıklı olarak yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine odaklanmasına dikkat çekerek, istihdamın ise bu yıl 96 bine gerilediğini söyledi.

Haberin Devamı

İlköğretim okulu bulunan Narcity’de 40 daire kaldı

TEPE İnşaat tarafından İstanbul Maltepe’de hayata geçirilen Narcity’de satılması beklenen 40 daire kaldı. Yaklaşık 1280 kişilik Narcity sakinleri, ağırlıklı olarak Süreyyapaşa Hastanesi ve diğer hastaneler ile çevre üniversitelerde çalışan doktor ve öğretim görevlilerinden oluşuyor. 1+1’den 4+1’e, stüdyodan bahçe dubleks ve teras dairelere kadar farklı daire seçenekleri bulunan, fiyatları manzara, konum ve daire büyüklüklerine göre değişen Narcity konutlarının A etabının fiyatları 195 bin ile 580 bin TL arasında değişiyor.  Minimum yüzde 25 peşinatla 120 aya kadar konut kredisi imkanı bulunuyor. Narcity’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 16 derslikli Tepe İnşaat İlköğretim Okulu da bulunuyor.

Haberin Devamı

Ağa Han ödülü mimarlık öğrencilerine burs oluyor

MİMAR Emre Arolat, İpekyol Tekstil Fabrikası projesiyle kazandığı 2010 Aga Han Mimarlık Ödülü’nü, kendisinin de 1986 yılında mezun olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencilerine burs olarak bağışlıyor. Ağa Han ödülü kapsamında İpekyol Giyim Sanayi ile Emre Arolat’a 50’şer bin dolar ödül verilmişti. MSGSÜ Mimarlık Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yararlanabileceği bir araştırma-anlama bursu olan EAA Araştırma-Anlama Bursu’na (EAAB) başvurular 22 Şubat – 25 Nisan tarihleri arasında kabul edilecek. EAA Araştırma Anlama Bursu’nun, EAA varolduğu sürece devam etmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Konut satışları 2011’e parça parça yansır

TÜRKİYE genelinde, dördüncü çeyrekte 97 bin 517 konut satılırken, bir önceki döneme göre yüzde 16.51 oranında arttı. Geçen yılın  aynı dönemine göre yüzde 16.10 oranında azaldı. 2010  yılında ise 357 bin 341 konut satılırken, konut satışı bir önceki yıla göre yüzde 32.8 azaldı. Rakamları değerlendiren İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Yıl içindeki son çeyrekler konut satış rakamlarında en düşük performansların kaydedildiği dönemler olur. 2010 yılı son çeyrek rakamları, hem bir önceki döneme hem de yıl içindeki tüm dönemlere göre daha yüksek olduğu görülüyor. Toparlanma sürecindeki satışların yansımalarının 2011 yılı içinde parça parça devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!