First Citizens SVB’yi satın aldı

Güncelleme Tarihi:

First Citizens SVB’yi satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 07:00

BANKACILIKTAKİ türbülansı başlatan Silicon Valley Bank’i (SVB), First Citizens Bank satın aldı. ABD’nin en büyük bankaları arasında gösterilen First Citizens’ın, anlaşma kapsamında 72 milyar dolar değerindeki bankanın 16.5 milyar dolar daha düşük fiyatla yeni sahibi olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymet ve diğer varlıklar Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nda (FDIC) kalırken; FDIC’den yapılan açıklamada, SVB’deki 119 milyar dolarlık mevduatın ve kredilerin tamamının banka tarafından devralınacağı kaydedildi. First Citizens CEO’su Frank B. Holding, bankanın güçlü finansal yapısı, müşteri hizmetleri ve 125 yıllık deneyimle önemli bir saygınlığı olduğunu belirterek, “FDIC ile 2009’dan bu yana çalışıyoruz ve FDIC’nin bize duyduğu güvenden mutluluk duyuyoruz. Yeni müşterilerimizle bir araya gelmeyi dört gözle beklerken, ulusal bankacılık sistemimizin bütünlüğü için desteklerimizi bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

SORUŞTURMA GÜNDEMDE

Banka müşterilerinin hesaplarından milyarlarca dolar para çekmesiyle, SVB kısa süre içinde iflasını açıklamıştı. ABD’de bankacılık sektöründe küçük çapta domino etkisi yaratan krizin gölgesinde, gelişmeler Avrupa’ya da sıçramıştı. Credit Suisse tarafında başlayan ve tartışmaların bugün soruşturma açılmasına dair yoğunlaştığı Avrupa’da, geçtiğimiz hafta son işlem gününde Deutsche Bank da hisselerindeki düşüşle günün en konuşulan bankalarından biri olmuştu.

Haberin Devamı

Bankacılık krizinin Avrupa’daki fitilini ateşleyen Credit Suisse tarafından da yeni bir haber gedi. Credit Suisse’te yüzde 9.9 payı bulunan Suudi Ulusal Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ammar Al Khudairy istifa etti. Al Khudairy, daha önce yaptığı açıklamada, Credit Suisse’e daha fazla özkaynak desteğinin gündemlerinde olmadığını söylemişti.

 

BAKMADAN GEÇME!