Firma değil, kamu yetkilisini kastetmiş

Güncelleme Tarihi:

Firma değil, kamu yetkilisini kastetmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 09:02

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika gezisi dönüşünde gazetecilerle uçakta yaptığı görüşmeden gazetelere yansıyan, “Kanal İstanbul’u yapacak firmanın yetkilileriyle geçen hafta bir araya geldik” sözlerini kullanmadığını ileri sürdü. Ses kaydının deşifre edildiğini belirten yetkililer, Erdoğan’ın ilgili bölümde, “Yetkili arkadaşlarla geçen hafta biraraya geldik” dediğini, bu ifadeyle de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını kastettiğini belirttiler.

Haberin Devamı

Uçak sohbetinde Kanal İstanbul hakkında da konuşan Erdoğan’ın gazetelerde “Kanal İstanbul’u yapacak firmanın yetkilileriyle geçen hafta bir araya geldik. ‘Bir an önce projeye başlamamız lazım’ dedik. ‘Türkiye’nin adını uluslararası platformda duyuracak en önemli projedir Kanal İstanbul’ dedik. ‘Geç kalmayın acele edin’ dedik” ifadelerine yer verildi. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de ilgili bölümde Erdoğan’ın “firma” kelimesini kullanmadığını, “Yetkili arkadaşlarla” da kastedilenin ilgili devlet kurum ve kuruluşları olduğunu belirttiler.

HIZ VERMELERİ KONUSUNDA UYARI

Yetkililer, Erdoğan’ın proje ile ilgili, Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi kurumların yetkilileriyle bir araya geldiği ve proje ile ilgili son gelişmeleri görüşerek, projeye hız vermeleri konusunda uyarıda bulunduğu bilgisini verdiler. Erdoğan’ın daha ihale sürecine bile girmemiş bir proje için bir firma ile görüşmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden yetkililer, “Burada kastedilen proje ile ilgili olan kamu kurum ve kuruluşlarıdır” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!