Fiba’dan Rusya faaliyetlerine yönelik akılları karıştıran açıklama

Güncelleme Tarihi:

Fiba’dan Rusya faaliyetlerine yönelik akılları karıştıran açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 12:24

Fiba Holding’in Rusya’da bankacılık alanında faaliyet gösteren Credit Europe’ın satışına yönelik akılları karıştıran açıklamalar geldi. Fiba holdinge yakın güvenilir kaynaklar daha önce Rus Kommersant gazetesinin, bankanın satışı için morgan stanley ile anlaştığı yönündeki haberini yalanlamazken, bugün Reuters, Fiba Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin’in bankanın satışı ile ilgili bir süreçte olmadıklarını geçti.

Haberin Devamı

Reuters haberine göre, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Rusya'da bankacılık alanında faaliyet gösteren Credit Europe'un satışı ile ilgili bir süreç içinde olmadıklarını söyledi.

Basında Fiba'nın Credit Europe'u satacağı yönünde haberler yer almış; Reuters'a bilgi veren kaynaklar da, Fiba Group'un sahibi olduğu Rusya'nın orta ölçekli bankası Credit Europe Bank'ta satışa hazırlanıldığını söylemişti.

TÜSİAD'ın olağan genel kurul toplantısı sırasında gazetecilerin Credit Europe'ta herhangi bir satış süreci olup olmadığı sorusu üzerine Özyeğin, "Rusya ile ilgili en ufak bir sorunumuz yok. Bize bir baskı yok. Bir satış sürecimiz yok... Ama bize her zaman ilgi olabilir. Her türlü teklif bize geliyor olabilir. Biz de teklif edebiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Özyeğin, basında yer aldığının aksine Credit Europe'un satışı konusunda Morgan Stanley'e de yetki vermediklerini söyledi.

DAHA ÖNCE YALANLANMADI
Hürriyet’ten Hülya Güler’in haberinde, bu haberin yalanlanmadığı belirtildi ve konuya yakın kaynakların açıklamalarına yer verilmişti.

Kaynaklar,  “İki ülke arasındaki ilişkiler bölgedeki gelişmelere de bakıldığında yakın bir zamanda düzelme umudu taşımıyor. Hüsnü Bey’in çıkış kararı bu noktada oldukça stratejik. Mümkün olan en kısa sürede henüz şirketler büyük müşteri ve iş kaybına uğramadan Rusya’dan çıkmanın yolunu arıyorlar. Yol yakınken çıkmak en iyisi çünkü çıkış kaçınılmaz son. Çıkışların devam edeceğini öngörüyoruz” değerlendirmesini yapmıştı.

TINKOFF BANK TALİP
Konuya ilişkin Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar, Hüsnü Özyeğin’in Credit Europe Bank Rusya’yı satma kararını çok kısa süre önce aldığı ve şimdiden taliplerinin olduğunu belirtti.

Aynı kaynak dün yine Rus medyasında yer alan Rus işadamı Oleg Tinkov’un 2006 yılında kurduğu Tinkoff Bank’ın Credit Europe Rusya’ya talip olduğu bilgisini doğruladı.

Ancak Fiba Holding’in stratejik opsiyonları değerlendirdiği şimdilik hiçbir taliple masaya oturmadığı vurguladı.

Rusya’da online bireysel bankacılık hizmetleri veren Tinkoff Bank mobil bankacılık alanında inovatif ürünleriyle biliniyor.

Haberin Devamı

Banka 2015 yılında yüzde 7.7 pazar payı ile Rusya’nın kredi kartı pazarının ikinci büyüğü Tinkoff Bank’ın 5.4 milyon kredi kartı müşterisi bulunuyor.

FİYAT MI BEĞENİLMEDİ?
Fiba'dan gelen son açıklamalar, piyasada banka için önerilen fiyatın beğenilmemiş olabileceği sorusunu akıllara getirdi. 

BAKMADAN GEÇME!