ABD FED tutanakları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Fed/FOMC toplantı tutanakları bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

ABD FED tutanakları ne zaman, saat kaçta açıklanacak Fed/FOMC toplantı tutanakları bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 18:10

FED tutanakları için geri sayım başladı. FED faiz kararı ve tutanakları hakkında yapılan açıklamalar altın fiyatları da olmak üzere birçok ekonomik durumu etkiliyor. FED faiz kararı 22 Eylül’de açıklanacak. FED tutanakları ise bu hafta ilan edilecek. Gözler şimdi ABD FED tutanaklarının açıklanacağı tarihte. Peki, ABD FED tutanakları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, ağustos FED tutanakları hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

FED tutanakları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. FED tutanakları belirli tarihlerde açıklanıyor. Eylül ayında düzenlenecek olan toplantıyı bekleyenler tutanaklara yoğun ilgi gösteriyorlar. FED tutanakları ise bugün duyurulacak.

FED TUTANAKLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED tutanakları 17 Ağustos’ta açıklanacak. Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlarken; bu hafta piyasaların gözü yayımlanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) temmuz ayı toplantısının tutanaklarında olacak. Tutanaklarda Fed’in eylül ayında yapılacak toplantısıyla ilgili ipuçları aranacak.

FAİZ KARARI EYLÜL AYINDA AÇIKLANACAK

FED faiz kararı toplantısı 21 Eylül ve 22 Eylül’de yapılacak. Faiz kararı 22 Eylül’de açıklanacak.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) son toplantıda federal fon faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardı. Fed, 12 üyenin tamamının oyu ile Faiz artırımlarına devam etmenin uygun olacağını öngördü.

Haberin Devamı

FOMC toplantısının ardından yapılan açıklamada, Komite üyelerinin geçtiğimiz ay yapılan toplantıdan bu yana daha yavaş ekonomik aktivitenin işaretlerinin bilincinde oldukları ortaya kondu. Açıklamada, "Harcama ve üretimin son göstergeleri yumuşadı. Bununla birlikte son aylarda istihdam kazanımları güçlüydü" ifadeleri yer aldı.

Önceki toplantılardan sonra yapılan açıklamalardaki, Fed yetkililerinin ek faiz artırımlarının uygun olacağını öngördükleri ifadesi bugünkü toplantıdan sonra da tekrarlandı.

BAKMADAN GEÇME!