"Fed stratejisini değiştirmeli"

Güncelleme Tarihi:

Fed stratejisini değiştirmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 10:31

Williams, açıklamasında, işe alımların daha sürdürülebilir seviyelere ulaşmasına duyulan ihtiyacı belirtti ve düşük istihdama yönelik artan risklerin "sürdürülemez" olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

San Francisco Fed başkanı, açıklamasında, maaş artışlarının dirençli olduğunu kaydederken, 1. çeyrek büyümesinin de normalden bir sapma olduğunu doğrulayacak nitelikte daha fazla şey görmenin güzel olacağını söyledi. 

Williams, Fed'in stratejisini değiştirerek "fiyat düzeyi" hedeflemesi yapması gerektiğini söyledi. ABD Merkez Bankası (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, New York'ta yaptığı konuşmada, ABD'de ekonomik büyüme ve enflasyon üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Fed'in şu anda enflasyon hedefli bir yaklaşım ortaya koyduğunu kaydeden Williams, yeni strateji sayesinde Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefini daha uzun süre koruyabileceğini savundu.

Williams, "Fiyat düzeyi hedeflemesi, 5, 10 ve 25 yıllık dönemlerde fiyatlar için daha fazla belirginlik sunuyor. Böylece, insanlar otomobil, ev alacağı zaman veya emeklilik için planlama yaptıklarında fiyatları daha net öngörebiliyor." yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Fiyat düzeyi hedeflemesinin kısa dönemli bir strateji olmadığının altını çizen Williams, bu yöntemin zaman içinde tutarlı şekilde uygulanması gerektiğini vurguladı.

Williams, söz konusu stratejinin Fed'i ekonomideki çalkantılara daha iyi hazırlayacağına da inandığını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!