Demet CENGİZ BİLGİN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2009 00:00
Capital ve Ekonomist dergisi tarafından Tekirdağ Rakı Altın Seri’nin katkılarıyla düzenlenen "CEO’lar Fazla Mesaide" etkinliğinde milyarlarca doları yöneten CEO’ların performansı beğeniyle karşılandı.
Etkinliğin fikir babası Capital, Ekonomist ve PCNet Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, performans yapanlarla birlikte etkinliği devam ettirmeye karar verdiklerini belirterek bir ’CEO Club Band’in (CEO Kulüp Topluluğu) doğduğu müjdesini verdi. CEO’lardan oluşan orkestra, yılda bir kez bir araya gelerek müzik konusundaki marifetlerini gösterecek. Ateş, CEO Club Band’in çıkacak başka fırsatları değerlendirebileceğini de söyledi.
’Fazla mesai’ye talep arttı
"CEO’lar Fazla Mesaide" P&G’nin müzik grubu Fazla Mesai, Eczacıbaşı Koramic Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç ve grubu Grup Fiks, farklı şirketlerden CEO’ların yer aldığı İş Ötesi grupları performanslarıyla beğeni toplarken, etkinliğin gerçekleştirilmesi epey zahmetli olmuş. CEO’ları bir araya getirmek, herkesin boş vaktini bulup prova yapmak tahminlerin ötesinde zor gerçekleşmiş. Hatta son anda bir seyahate gitmek zorunda kalan ya da toplantıya katılması gereken bazı CEO’lar sahneye çıkamamış.
Orkestra dışında kalan pek çok CEO, gelecek yıl ’fazla mesai’ye kalmak istediğini belirtti. Geceye katılanlardan bazıları, performans yapanlardan cesaret alıp, gelecek yılki etkinliğe katılacaklarını, bazıları da ders alarak kendilerini geliştireceklerini söylediler. Gelecek yıl orkestrada yer almak istediğini söyleyen CEO’lar arasında Frito Lay Türkiye Genel Müdürü Tuncer Akkün, Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Sertaç Özinal, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de bulunuyor. Gelecek yıl sahneye çıkan CEO sayısının ikiye katlanması bekleniyor.
İnsanlığa terfi ettiler
Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan gecede, üst yöneticilerin ’şirkette oturup emir veren ukala kişiler’ olarak bilindiğini hatırlatarak "Gerçekten bu gece çok iyi oldu. Herkes bizi suratı asık, sadece parayı, ciroyu, kárı düşünen insanlar olarak biliyor. Bu etkinlikle bizim de normal insan olduğumuzu, iş dışında bir hayatımız olduğunu gösterdik. Capital’e teşekkür ederim. Sayelerinde insan kademesine terfi ettik" dedi.
Pink Floyd’un asi şarkısıyla başladı Orhan Baba ile bitti
GECENİN başında çalınan Pink Floyd’un ’Another brick in the wall’ büyük beğeni topladı. Eğitime ve düşünce kontrolüne başkaldıran şarkı dikkat çekti. Gecenin ilgi çeken parçalarından biri de New Orleans’ta kötü giden bir hayatı anlatan ve İngiliz The Animals grubuyla ünlenen folk şarkı ’House of the rising sun’ oldu. Ben E. King’in ’Stand By Me’, Herbie Hancock’un ’Cantaloupe Island’, Julian "Cannonball" Adderley’nin ’Mercy Mercy Mercy’ parçalarıyla süren gecenin kapanışı için ise Orhan Gencebay’ın ’Batsın Bu Dünya’ isimli şarkısı seçildi.
En pahalı orkestra
ECZACIBAŞI Holding CEO’su Erdal Karamercan gitarıyla, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil piyanoda, Unilever Dünya Fonksiyonel Ürünler Başkan Yardımcısı Hakan Behlil bas gitarda, Vatan Bilgisayar’ın sahibi Hasan Vatan tumbasıyla, Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan davulla, Terteks’ten (Twigy) Sinan Öncel perküsyonda, IFS’ten Ergin Öztürk gitarıyla Fazla Mesai’ye eşlik ederken, Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon ve M.A.R.K.A Ajans Başkanı Hulusi Derici de sahnede şarkı söyledi. Gecede enstrüman çalan ya da şarkı söyleyen CEO’ların yönettiği şirketlerin cirosu 10 milyar doları buluyor.