FATF: Türkiye kara para mücadelesinde kararlı

Güncelleme Tarihi:

FATF: Türkiye kara para mücadelesinde kararlı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sanayileşmiş 7 ülke öncülüğünde kara parayla mücadele için kurulan Mali Eylem Görev Grubu (FATF), ‘‘Türkiye'yi kara para ile mücadele konusunda kararlı ve istekli gördüğünü’’ açıkladı.

Sanayileşmiş 7 ülkenin oluşturduğu Yediler Grubu (G-7) öncülüğünde kurulan ve 26 ülkenin üye olduğu Mali Eylem Görev Grubu (FATF) yetkilileri, Türkiye'nin, kara para ile mücadele konusunda istekli ve kararlı olduğunu gördüklerini söyledi.

FATF yetkilileri, önceki hafta Türkiye'ye gelerek, kara para ile mücadele konusundaki gelişmeleri inceledi ve yetkililerle görüştü. A.A.'ya Türkiye ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan FATF yetkilileri, Türkiye'de, ‘‘İkinci Türkiye Değerlendirme Çalışması’’ çerçevesinde, Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu yetkilileri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bankacılık ile sigortacılık çevreleriyle biraraya gelerek, görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

FATF yetkilileri, Türkiye'nin, son aylarda, kara para ile mücadele konusunda yoğun bir dönem yaşadığını belirterek, FATF'ın prensiplerine uymak isteyen Türkiye'nin, kara para ile mücadele konusunda gayretli olduğunu ifade ettiler.

Kara para ile mücadelede, önlemlerin alınmasından çok, bu önlemlerin etkin şekilde uygulanmasının daha önemli olduğunu, bu konudaki görüşlerini, Türk yetkililerine de aktardıklarını belirten FATF yetkilileri, Türkiye konusunda, gelecek yıl başında tamamlanacak taslak raporun, Haziran 1999'da FATF Genel Kurulu'nda ele alınacağını kaydediyorlar.

FATF, kara para aklama operasyonlarıyla ortak mücadele amacıyla sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu G-7 öncülüğünde 1989 yılında kurulmuştu. Gruba üye olan Türkiye de, uluslararası kara para aklama operasyonlarıyla mücadele için gerekli yasal düzenlemeleri yapmayı ve bunları uygulamayı taahhüt etmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!