EXPO’dan İzmir’e 5 yıldız

Güncelleme Tarihi:

EXPO’dan İzmir’e 5 yıldız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 13:34

İzmir’in EXPO 2020 adaylığına olan devlet ve kamuoyu desteğini göstermek için Türkiye’ye davet edilen Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales İzmir’e 5 yıldız verdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım adaylık hakkında Loscertales'e çok özel kulis yaptı.

Haberin Devamı

Loscertales dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Loscertales Çankaya Köşkü’ndeki görüşmede Gül’e, İzmir’in en güçlü aday olduğunu söyledi.

BAKAN, EXPO GENEL MÜDÜRÜNE TBMM'Yİ GEZDİRDİ

İZMİR “İZ” BIRAKIR

Görüşmede Gül Loscertales’e 2015 adaylığına göre İzmir’in altyapı çalışmalarının, şehir içi ulaşım imkânlarının, organizasyonla ilgili proje ve diğer tüm hususların EXPO 2020’ye çok daha hazır olduğunu söyledi.İzmir halkının da bu organizasyonu çok istediğini belirten Gül, “Her ülkenin EXPO’yu yapma isteğine saygı duyarız ancak Türkiye’de yapılacak bir organizasyon daha çok ses getirir. İzmir’in EXPO tarihine iz bırakacağına inanıyorum” dedi.

DESTEĞİ GÖRDÜM

Loscertales de Cumhurbaşkanı Gül’e, Türkiye’nin hazırlıklarının bu sefer çok daha iyi olduğunu, organizasyona ilişkin koordinasyon ve motivasyonu üst düzeyde gördüğünü söyledi. Bu tip yarışlarda devlet ve kamuoyu desteğinin, kararın verilmesinde en önemli faktör olduğunu dile getiren Loscertales, muhalefetiyle, iktidarıyla bunun bir devlet projesi olduğunu gözleriyle gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

TECRÜBESİ AVANTAJ

Loscertales Cumhurbaşkanı Gül’e İzmir’in geçen dönem de aday olduğu için en tecrübeli şehir olduğunu, geçen dönemdeki tecrübelerinden de yararlanarak bu dönem çok iyi bir hazırlık yaptığını belirterek, “İzmir şansı en yüksek olan şehir” değerlendirmesinde bulundu.

GENEL KURUL'A GİRDİ

Loscertales, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Çankaya Köşkü’nde görüşecekti. Ancak Gül-Erdoğan haftalık görüşmesi sarktığı için görüşme yarım saat ileri atıldı. Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türk misafirperverliğini göstermek için Loscertales’i bütçe görüşmelerinin yapıldığı genelkurul salonuna alarak Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!