Evde stat atmosferi

Güncelleme Tarihi:

Evde stat atmosferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 20:10

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) başladı. Fransa’ya gidemeyen futbol tutkunları ise bu yıl teknoloji firmalarının yenilikleriyle evde adeta stadyum atmosferi yaşayacak. 4K ve 360 derecelik sanal gerçeklik yayınları bu teknolojilerin başında geliyor.

Haberin Devamı

FRANSA’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve her maçı televizyon başında 150 milyon kişinin izlemesi beklenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (Euro 2016) ilk düdük çaldı. Türkiye’nin de dördüncü kez katıldığı şampiyonadaki ilk maçımızı bugün Hırvatistan ile oynayacağız. Milyonların ekrana kilitleneceği bu maçta kullanılacak yeni teknolojilerle maç zevkini katlamak mümkün. Euro 2016 ile ilk kez sahalara inen teknolojiler arasında 4K ve sanal gerçeklik yayınları bulunuyor. Ancak maçtan alacağınız keyfi, masaj yapan TV koltukları, akıllı ışıklandırmalar, yeni nesil ses sistemleri gibi ürünlerle arttırmak mümkün. Maç skorları için ise sosyal ağlar ve uygulama mağazaları tüm çalışmalarını tamamladı. Kullanıcılara maçlardan anlık istatistikler gönderilecek, fikstürdeki son durum ayrıntılı olarak paylaşılacak ve atılan goller akıllı telefonlara anlık olarak bildirilecek.  

Haberin Devamı

MAÇ STRESİNE MASAJLI ÇÖZÜM

Televizyon koltukları artık daha fazla konfor sunuyor. Lazboy şirketinin geliştirdiği ‘1PT Pinnacle’ adındaki modelin üzerinde motor bulunuyor. Kumanda ile kontrol edilen koltuk, maçları izlemeniz için en ergonomik açıyı yakalamanızı sağlıyor. Kumanda üzerinde ayrıca bir masaj düğmesi de var. Satış fiyatı 4 bin 590 TL’den başlıyor.

360 DERECE SARAN SES

İyi bir ses sistemi ile maç zevkinizi katlayabilirsiniz. Bunun için sinema ses sistemleri ve ‘sound bar’ adındaki yeni hoparlörler dikkat çekiyor. Evde çok yeri olmayan teknoloji meraklıları için sound bar ses sistemleri iyi bir seçenek. Bu ürünlerin fiyatları 400 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. Daha profesyonel bir ses isteyenler ise 5+1 sistemleri tercih edebilir. Bu cihazların fiyatları ise 500 TL’den başlıyor 2 bin TL’ye kadar çıkıyor.

#TUR YAZ IŞIKLARI KIRMIZI BEYAZ OLSUN

TwItter, Avrupa Şampiyonası’na özel olarak emojiler geliştirdi. Türkiye’yi desteklemek için ‘#TUR’ yazan Twitter kullanıcılarının tweetlerinde Türk bayrağı emojisi çıkacak. En çok tweet atılan ülkenin bayrak renkleri ise Eiffel’i aydınlatacak. Şov son maçın bitiş düdüğüne kadar yapılacak.

Haberin Devamı

MAÇLARDA KIRMIZI BEYAZ AMBİYANS

Stadyum ambiyansını evde yakalamak için ışıklandırma önemli. Bunun için Philips’in geliştirdiği ‘Hue Light’ ampullerden satın alarak maç izlerken ışıklarınızı kırmızı beyaz renklerde ayarlayabilirsiniz. Wi-Fi üzerinden internete bağlanan bu ampüllerin 3’lü başlangıç paketinin satış fiyatı 649 TL.

İLK KEZ 4K YAYIN

BU yıl düzenlenen şampiyonanın en büyük özelliği ise HD’ye 4 kat daha iyi çözünürlük sunan 4K teknolojisi ile yayınlanması. TRT 4K kanalı açılış, 4 çeyrek final, 2 yarı final ve final olmak üzere 8 maçı 4K çözünürlükte yayınlayacak. Bunun için 4K uyumlu uydu alıcısına sahip olmak gerekiyor. Digiturk ve Turkcell TV+’ın 4K uyumlu kutularıyla da bu kalitede maç izlemek mümkün.

Haberin Devamı

4K TV İLE  EN NET  POZİSYONLAR

Tüm televizyon üreticileri 4K yayınlar için harekete geçti ve Ultra HD (UHD) modellerini satışa sundu. UHD çözünürlük, 40 inçten 85 inçlik dev boyutlardaki televizyonlarda yer alıyor. Bu televizyonların fiyatları ise 1700 TL’den başlıyor. Bazı modellerde ise Android işletim sistemi yer alıyor. Bu sayede Google Play’den televizyona indirilen uygulamalarla bir yandan maç izleyerek, diğer yandan maç fikstürünü takip edebilirsiniz.

SANAL GERÇEKLİKLE SAHA İÇİNE GİRİN

NokIa’nın geliştirdiği sanal gerçeklik kamerası OZO şampiyonada kullanılıyor. 360 derecelik video kaydı yapabilen bu kamera turnuva boyunca İngiltere başta olmak üzere Galler, İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda’nın maçlarını sanal gerçeklik teknolojisi ile kaydedecek. UEFA’dan alınan özel izinle çekilecek olan bu maçların YouTube’un 360 derecelik yayın kanalı YouTube 360 üzerinden tekrarını izleyebilmek mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!