Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 13:17
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Şaban Ünlü, ekonomik sıkıntı nedeniyle son aylarda et, sucuk ve pastırma şatışlarının yüzde 30 düştüğünü, vatandaşın tavuk ve balıga yönlendiğini söyledi. Ünlü, “Zenginler kolesterol ve gut yüzünden, sıradan vatandaş da alım gücünün azlığından et yemiyor” dedi
Ülke genelinde kişi başına et tüketiminin 5.7 kilo olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Şaban Ünlü şunları söyledi:
“ Canlı hayvan sayısındaki azalma nedeniyle et fiyatlarının yükselmesi ve vatandaşların alım gücünün azlığı nedeniyle kırmızı ete ve ürünlere talep azaldı. Kırmızı ette, geçen yıla oranla satışlar sucuk ve pastırma dahil olmak üzere ortalama yüzde 30 oranında düştü. Bir kilo pirzola 30 TL olmuş. Vatandaş alsa alsa, kıyma alıp yemeklere katıyor. İşçi, memur emekli eskisi gibi et yemiyor. Zengin ise zaten kolestrol, pehriz ve gut hastalığı yüzünden kırmızı etten uzak duruyor.”