Güncelleme Tarihi:
Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, hem et hem de damızlık hayvan ihracatı için işadamlarının İran, Irak ve Suriye ile temasa geçtiğini açıkladı. Dünya şeker zirvesi için gittiği Londra’da bir grup gazeteciyle sohbet eden Tunç, son dönemde iç piyasada kırmızı et tüketiminin azaldığına dikkat çekti. Tüketimin neden azaldığı sorusuna Tunç, “Bunun nedenini bilmiyoruz ama son bir yılda et fiyatlarındaki artış, TÜFE’nin çok altında. Bir ara şarbon nedeniyle de insanlar et tüketmekten çekindiler” dedi. İran’ın Avrupa ülkelerinden daha ucuza et ithal edebilecekken Türkiye’yi neden tercih edeceği sorusuna ise Tunç, “Bizim helal kesim, daha güvenli. Ayrıca ESK, karkas eti 28 liradan alıyor. Bu fiyattan ihracat yapılabilir” yanıtını verdi. Tunç, Türkiye’nin artık yurtdışından damızlık alma ihtiyacının da kalmadığını belirterek, ülkenin damızlık varlığının 7 milyona ulaştığını söyledi.