Et fiyatları illere göre değişiyor, işte en pahalı etin olduğu il

Güncelleme Tarihi:

Et fiyatları illere göre değişiyor, işte en pahalı etin olduğu il
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2016 09:51

Kırmızı ette tavan fiyat uygulamasının açıklanmasının ardından gözler illerdeki farklı et fiyatlarına çevrildi. AA muhabirinin bazı illerden derlediği bilgilere göre, tavan fiyatı 32 lira olarak belirlenen dana kıymanın kilogram fiyatı kentlerde 32 ile 40 lira arasında değişiyor. 

Haberin Devamı

Kıyma fiyatının en yüksek tespit edildiği il İstanbul ve Balıkesir olurken, en düşük fiyatlar ise 32 lira ile Kayseri, Van, Şanlıurfa, Mardin, Erzurum ve Ardahan'da görüldü. 

Dana kuşbaşı etin kilogram fiyatları da iller arasında yaklaşık 10 lira fark ile dikkati çekti. Tavan fiyatı 34 lira olarak açıklanan dana kuşbaşı et, illerdeki kasaplarda 32 - 42 liradan satılıyor.

İller arasında kuşbaşı et fiyatında da ilk sırayı 42 lira ile İstanbul ve Balıkesir aldı. Kuşbaşı et, Ankara'da 38 lira, İzmir'de 37 lira, Edirne, Bolu, Gaziantep, Antalya'da 40 liradan vatandaşa sunuluyor.

Tavan fiyatı yağlı ve yağsız olmak üzere 21,8-23,3 lira olarak belirlenen karkas et fiyatları da yine iller arasında farklılık gösteriyor. Karkas etin en düşük kilogram fiyatı 22 lira ile Sivas'ta, en yüksek fiyatı da 28 lira ile Samsun'da tespit edildi.

Haberin Devamı

Market raflarındaki et fiyatları incelendiğinde de kıymanın kilogram fiyatının 29-40 lira, kuşbaşı etin kilogram fiyatının da 29-43 lira olduğu gözlendi.

En pahalı etler arasında yer alan bonfile ise marketlerde yaklaşık 37 liralık fiyat farklılıkları ile dikkati çekti. Ankara'da 79 liradan satılan bonfilenin kilogramı Erzurum'da vatandaşa 42 liradan sunuluyor. 

Et fiyatları illere göre değişiyor, işte en pahalı etin olduğu il



"ET PİYASASI 3-5 KİŞİNİN MERHAMETİNE BIRAKILMAMALI"

Et fiyatlarına getirilen tavan fiyat uygulamasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken uygulama sayesinde vatandaşın eti daha ucuza tüketebileceğini belirtti.

Söz konusu kararın vatandaşların ete ulaşımı açısından önemli bir adım olduğunun altını çizen Palandöken, şöyle konuştu:

"Bu uygulamanın altı beslenmeli. Bundan sonraki üretim süreci için çok ciddi bir adım atılmış oldu. Et piyasasının 3-5 kişinin merhametine, spekülatörlere bırakılmaması lazım. Bireysel işletmecilik çok güçlendirilmeli ve desteklenmeli. Piyasada rekabet unsuru olmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!