Espri yapıyor şiir okuyor!

Güncelleme Tarihi:

Espri yapıyor şiir okuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 08:30

Günümüzün en önemli teknoloji trendlerinin başında sesli asistanlar geliyor.

Haberin Devamı

Tuşa basmadan veya ekrana dokunmadan dijital dünyanın konuşarak kontrol edilmesini sağlayan sesli asistanların hayatımızdaki yeri artmaya başladı. Şu ana kadar Türkçe olarak Apple’ın Siri’si, Arçelik’in Asista’sıyla Türkiye’de yer alan sesli asistanlara, teknoloji devi Google’ın uzun zamandan beri beklenen ‘Asistan’ı da eklendi. Google’ın Türkiye ve İsveç’teki ekipleri tarafından yaklaşık 2 yılda geliştirilen Google Türkçe Asistan’ı, yerel içerikleri bilmesi ve akıcı bir şekilde diyalog kurmasıyla dikkat çekiyor. “Ok Google” dediğinizde aktif olan asistanın dikkat çeken özelliklerinin arasında Türkçe şiir okuması, tekerleme söylemesi ve espri yapması da var. Google Asistan’ın Mühendislik Ekibi Direktörü Behshad Behzadi, “Bu hizmetimizi sunabilmek için sadece İngilizce’den Türkçe’ye çeviri yapmadık. Yerel içeriklerle zenginleştirdik. Arka planda çalışan makine öğrenimi, kullanıcılar söyledikleri cümlelerin gerçekten ne anlama geldiğini anlıyor. 10 bin farklı yöntemle cümlelerin gerçekten en anlama geldiğini buluyoruz” dedi. Şu anda Android işletim sistemli akıllı telefonlarda yer alan Türkçe Google Asistan, bugünden itibaren ‘Google’ uygulamasını güncelleyen kullanıcılara sunulacak. iOS kullanıcılarına ise Ocak ayının sonunda sunulacak.

Haberin Devamı

Espri yapıyor şiir okuyor

NELER YAPABİLİYOR

İletişim: Özlem’i ara, annemi hoparlörden ara, SMS gönder, Berkay’a 20 dakikaya oradayım diye mesaj at, Işıl’a WhatsApp’ten mesaj gönder, Nazlı’ya e-posta yaz.

Alarm ve zamanlayıcılar: Sabah saat 8’e alarm kur, alarmlarımı göster, hazırlan adında bir alarm oluştur, her perşembe akşam 5’e alarm kur.

Takvim: Akşam yemeği adında bir etkinlik ekle, ajandamdaki toplantıları göster, sıradaki toplantım nerede, yarın akşam saat 9’a bir etkinlik oluştur.

Hatırlatıcı: Akşam 7’ye çiçekleri sula adında bir hatırlatıcı oluştur, yarın akşam 9’da alışveriş yapmayı hatırlat, eve gidince çamaşır yıkamayı hatırlat, biberiye adındaki hatırlatıcıyı sil.

Haberin Devamı

Alışveriş: Alışveriş listeme hardal ekle, alışveriş listemi göster.

Cihaz kontrolü: Telefonumu sessize al, feneri aç, Wi-Fi’ı kapat, sesi maksimum yap, fotoğraf çek, ışıkları aç.

Medya içerikleri: Spotify’da sütliman adlı listeyi çal, Sezen aksu çal, Netflix aç, Ferit Odman’ın Ayrılık şarkısını aç, YouTube’da türkçe pop kanalını aç, Müziği durdur.

Navigasyon: Eve yol tarifi ver, Belgrad ormanına trafik kaç dakika, havaalanına toplu taşımayla en hızlı nasıl giderim.

Komutlar: Tatil resimleri göster, 54 feet kaç metre, borsada durum ne, 1 Türk Lirası kaç dolar, Fenerbahçe maçı kaç kaç bitti, Fransızca ‘bir kahve lütfen’ nasıl denir.

Kişisel: Şiir oku, espri yap, ilginç bir bilgi ver.

Haberin Devamı

Eğlence: Bir zar at, yazı tura at, kedi sesi çıkar.

Kişisel yanıtlar: New York uçağım ne zaman kalkıyor, otel rezervasyonlarımı göster.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!