Eskisi yarım trilyon

Güncelleme Tarihi:

Eskisi yarım trilyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük 10 fuarından biri olan Boat Show 2000'deki teknelerin fiyatları başdöndürüyor. İtalyan Ferretti fabrikalarında 1997'de yapılan 18.5 metrelik kullanılmış tekne, 502 milyar liraya alıcı bekliyor. Armatör Ömür Baltacı teknesine iyi bir müşteri bulacağından emin.

ULUSLARARASI Boat Show 2000, dün başladı. Başdöndürücü güzellik ve fiyatlardaki teknelerin sergilendiği fuarda, İtalyan Ferretti fabrikalarında 1997'de yapılan 18.5 metrelik kullanılmış tekne 930 bin dolara (Yaklaşık 502 milyar lira) satışa sunuldu.

Yerli ve yabancı 135 katılımcıyla Avrupa'nın en büyük 10 tekne fuarından birisi olan ve 30 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan fuarda, yerli üreticilerin yanısıra dünyaca ünlü Amerikan, İngiliz ve İtalyan firmaları da ürünlerini sergiliyor. 5 milyon lira ücretle gezilebilen fuarda

Armatör Ömür Baltacı'nın 930 bin dolara sattığı tekne ‘Fuarın en pahalısı’ ünvanını aldı. 37 yaşındaki Baltacı Avusturya Bayrağı taşıyan teknenin 18.5 metre boyunda, 5 metre 10 santim genişliğinde 3 katlı olduğunu belirtti. Baltacı, ‘‘Teknede 2X1000 MTU tipi motor var. 35 deniz mili sürat yapıyor. Birisi geniş, diğerleri daha küçük olmak üzere 3 kamarası var. Ayrıca kaptan ve mürettebat için de kamaralar mevcut. Uydu anteni, her türlü elektronik donanımı var. Ben de yeni aldım. Ama işim tekne alıp satmak olduğu için kısa sürede satacağıma inanıyorum’’ dedi.

23 Ocak'a kadar açık kalacak fuarda Sea Ray marka Amerikan malı tekneler 20 bin dolar (11 milyar lira) ile 206 bin dolar (111 milyar lira) arasında satılırken, şirket yetkilileri, ‘‘Her talebi karşılayabiliriz. Cannes'daki marinalarda çok sayıda teknemiz var’’ dediler.

300 milyar liraya satılan İngiliz yapımı Princess V55 tipi tekne de büyük ilgi çekti. 3 kamaralı, 6 yatak kapasiteli, 32 mil hız yapan teknenin tanıtım broşürlerinin de Göcek koylarında çekildiği belirtildi.

Deniz tutkunlarına

BOAT Show'da deniz araçları, motor ve diğer aksesuarlarla balıkçılık malzemeleri iki salonda sergileniyor. Birinci salonda yerli ve yabancı büyük tekneler, jet-skiler, 2'nci salonda ise küçük tekneler, off-shore yarış tipi tekneler, sandallar, içten ve dıştan takma motorlar, dalış ve balıkçılık malzemeleri mankenler tarafından tanıtılıyor.

Fuarın en pahalısı

ARMATÖR Ömür Baltacı, Avusturya Bayrağı taşıyan 3 katlı teknesiyle Boat Show'un en pahalı teknesinin sahibi ünvanını aldı. 3 geniş kamarası ayrıca kaptan ve mürettebat kamaraları da bulunan tekne, tüm modern donanıma sahip. Baltacı teknesine kısa sürede müşteri bulacağını söyledi. Fuarda banka kredisiyle de tekne satışı yapılıyor.

Dalgalarla dans için renk renk jet-ski

FUARDA sürat sevenler için de jet-skiler sergileniyor. Denizde motorla sörf yapmanın keyfini yaşatan jet skiler, renk renk, çeşit çeşit.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!